Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Można to jakoś włączyć, aby podczas pracy wycieraczek przednich, po włączeniu biegu wstecznego wycieraczka załączała się automatycznie.

Miałem tak w skodzie.

Opublikowano

bo skoda jest simply clever, a BMW nie 🤪

a to nie cofa sie patrzac w luterka boczne? ogladaja sie za siebie to chyba tlyko ludzie na nauce jazdy 🤪

Opublikowano

w sumie wystarczy wykorzystać automatyczne cofanie...

w lusterka też się patrze, ale to raczej w tirze tak się cofa...

jak chcesz szybciej tyłem najlepiej przez szybę...

czyli nie ma opcjii aby to włączyć?

Opublikowano
21 godzin temu, Michał TDI napisał(a):

Witam.

Można to jakoś włączyć, aby podczas pracy wycieraczek przednich, po włączeniu biegu wstecznego wycieraczka załączała się automatycznie.

Miałem tak w skodzie.

U mnie się włącza z tego co kojarzę. Tylko są dwa warunki - manetka na auto i czujnik musi wykryć deszcz (w praktyce przednie wycieraczki chodzą = tylna się uruchomi przy wrzuconym wstecznym)

Opublikowano
5 minut temu, Marco120i napisał(a):

U mnie się włącza z tego co kojarzę. Tylko są dwa warunki - manetka na auto i czujnik musi wykryć deszcz (w praktyce przednie wycieraczki chodzą = tylna się uruchomi przy wrzuconym wstecznym)

U mnie chyba też podobnie jest 😉

• 3 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W dniu 20.07.2023 o 19:58, Michał TDI napisał(a):

w sumie wystarczy wykorzystać automatyczne cofanie...

w lusterka też się patrze, ale to raczej w tirze tak się cofa...

jak chcesz szybciej tyłem najlepiej przez szybę...

czyli nie ma opcjii aby to włączyć?

Przez szybę to baby cofają. 🙂 Sorry, ale szybciej, to Ty co najwyżej przywalisz w coś jak będziesz patrzył przez szybę. Wtedy faktycznie masz szansę na "szybciej". 😉 Zasłoń sobie tylną szybę na jakiś czas to się nauczysz jeździć korzystając z lusterek bocznych. Potem sam przyznasz, że to łatwiej i bezpieczniej.