Skocz do zawartości

do czego słuzy przycisk M koło dzwigni biegów ???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
jak w temacie mam skrzynie automatyczna i obok dzwigni zmainy biegów znajduje sie przycisk na którym jest do góry S (czyli sport) na środku E (roumiem że Ekonomic) ale za grom nie rozumiem do czego jest M ??? nie ma tam zadnej śniezyki tylko same M czy mozliwe że jest to jakas blokada mechanizmu różnicowego??
Adam
Opublikowano
Dzieki to wiele wyjaśnia bo jak dzis go wcisąłem to moja beti stała sie jakaś przymulona podczas ruszania i podczas wchodzenia w łuki nie było zjawiska zarzucania, wow mam ją juz prawie roko i ciągle czyms nowym mnie zaskakuje ciekawe co jeszcze :D :cool2:
Adam
Opublikowano

M-program ręczny

Stosowany w warunkach wymagających jazdy na jednym wybranym biegu.Oznacza,że na tym biegu można także ruszać,a przyspieszanie nie powoduje przełączania na bieg niższy.Jest to korzystne podczas jazdy pod górę albo z przyczepą,gdy dźwignia sterownicza jest w pozycji 1 lub 2 oraz zimą na śliskich nawierzchniach,gdy dźwignia jest w pozycji 3,co umożliwia łagodne ruszanie i zapobiega nieportządanej zmianie biegów.

Opis z instrukcji obsługi.