Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

od jakiegoś czasu słyszę, że z tyłu samochodu coś dziwnie "miałcze"

nie są to opony na 100% bo przekładałem na inny komplet

podejrzewam łożysko i myslę, że to prawe bo z pozycji kierowcy dzwięk dochodzi jakby z prawego tylnego koła

Dziś poprosiłem kolege żeby usiadł z tyłu i dobrze posłuchał i on sądzi, że to lewa strona.

W środę jestem umówiony z mechanikiem no i wolałbym wymienić to co potrzeba, a nie wiem czy on jest w stanie to sprawdzić :roll:

Więc proszę o jakieś sugestie jeżeli ktoś miał podobny problem

Dziekuję i pozdrawiam.

WANTED
Opublikowano
Mozesz podniesc na lewarek i pokrec rekoma kolami..... bedziesz czul roznice... Ps. mechanik sprawdzi ci to bez zadnego problemu ale jezeli nie potrafi to sobie odpusc wymiane u niego :)
B-bardzo M-mądry W-wybór
Opublikowano
witaj to jest tak. skoro nie wiesz które łożysko to jest jedna najprostrza metoda. jak jedziesz i naprzykład wchodzisz w zakręt w lewo a wtedy jak łożysko cichnie to znaczy ze to z lewej strony bo wtedy odciążasz lewe koło auto nachyla sie w prawo i odwrotnie w prawo
Opublikowano
Mi tez huczalo lozysko z tylu i bez zastanawiania sie wymienilem oba. Tobie tez to polecam.

.......lepiej sie trzymac strony "jesli cos jest dobre to nie ruszaj tego"

wiec posadz pasazera z tylu na siedzeniu i moze on szybciej okreli kiedunek szumu.Nie ma potrzeby wymieniac czegosc co jest sprawne.....a moze cos z piasta?!

http://img314.imageshack.us/img314/9448/pawlazdjecia012fa6.th.jpg