Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam powracający problem po wymianie pokrywy zaworów w N47 (zatkała się odma i Cisło olej wszędzie gdzie moglo) poci się strasznie przy rurce idącej z pokrywy która łączy się za przepływką (olej ciśnie na chłodniczke egr), rurkę też już wymieniłem na oryginał razem z o-ringiem bo ten na pokrywie był cieńszy i mimo tego olej dalej tam ciśnie, przed wymianą pokrywy nie miałem takiego problemu, co może być przyczyną?

Opublikowano

Dokładnie, rurka numer 7 i o-ring też z schematu numer 10.

Zamawiane na bmwstore także myślę, że bez pomyłki.

Pokrywa założona firmy SKV ze względu, że w komplecie była od razu gruba uszczelka

Opublikowano
może spróbuj otworzyć pokrywę/kapsel odmy - jak będziesz cierpliwy to nie połamiesz zatrzasków. Wyczyść membranę, może też sprężyna jest w zamienniku kiepska to przełóż ze starej pokrywy. Olej Ci wali bo ta membrana nie trzyma.
  • Moderatorzy
Opublikowano
Membranę lepiej kupić nową z zamiennika, który na pewno będzie lepszy od tego "SKV", mam na myśli VAICO.

spacer.png

Opublikowano
Membranę lepiej kupić nową z zamiennika, który na pewno będzie lepszy od tego "SKV", mam na myśli VAICO.

Wystarczy tylko zatrzaski popuścić i odejdzie? Szczerze to myślałem, że to jest niewymienne :D

Opublikowano
niektórym się to udaje (otwarcie tej pokrywki), ja miałem zamiennik od VAICO ale i tak próbowałem otworzyć, aby sprawdzić czy się da, połamałem :) bo nie miałem do tego cierpliwości no i miałem do dyspozycji nowy komplet więc jakoś mi tak szczególnie nie zależało.
Opublikowano
niektórym się to udaje (otwarcie tej pokrywki), ja miałem zamiennik od VAICO ale i tak próbowałem otworzyć, aby sprawdzić czy się da, połamałem :) bo nie miałem do tego cierpliwości no i miałem do dyspozycji nowy komplet więc jakoś mi tak szczególnie nie zależało.

Mam zamiar też kupić membranę z Vaico, także chyba nie muszę się martwić o połamanie.