Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Cześć wszystkim , pytanie czy linia K z pinu nr 7 w gniezdzie OBD leci bezpośrednio do ECU ? czy po drodze jest gdzieś jeszcze wpięta ? , mowa o fabrycznej instalacji .
Opublikowano

Pytam bo nie mogę się połączyć przez obd z programem stag qmax plus obd podlutowany jestem pod pin nr 7 zgodnie ze schematem stag i lipa, ogólnie łączy się tylko ISTA + i bimmer tools , tylko w żadnych z tych programów nie mam podglądu na korekty STFT i LTFT potrzebuję podgląd do nich przy strojeniu lpg . Gdzieś czytałem że tylko jedno urządzenie może iść przez tą linię , w programie bimmer tools mam coś takiego jak :

Korekta addytywna mieszanki bank 1 i 2

Korekta multiplikatywna mieszanki bank 1 i 2

Czy te korekty to STFT i LTFT tylko pod inną nazwą w BMW ?

Opublikowano
Ta linia idzie do bramki ZGW.

Czyli nie ma możliwości żeby podpiąć się bezpośrednio pod pinout przy ECU do lini K chciłbym wyeliminować ewentualne zakłucenia na tej lini , i czy jeżeli się da to który pin ?

Opublikowano
Korekta STFT i LTFT to analogicznie addytywna i multiplikatywna i ponownie analogicznie krotkoterminowe i dlugoterminowe S-short L-long :) Jeżeli sterownik nie laczy byc moze masz zly protokol lub uszkodzony modul polaczenia. ZGW to to samo co KGM. I pamietaj....gaz to zlo :P
Opublikowano
Korekta STFT i LTFT to analogicznie addytywna i multiplikatywna i ponownie analogicznie krotkoterminowe i dlugoterminowe S-short L-long :) Jeżeli sterownik nie laczy byc moze masz zly protokol lub uszkodzony modul polaczenia. ZGW to to samo co KGM. I pamietaj....gaz to zlo :P

A to nie jest tak że LambdA Integrator to STFT

A

Korekta Addytywna to korekta typu LTFT tylko przy niskim obciążeniu ?

Korekta Multiplikatywna tez typu LTFT przy wysokim obciążeniu ?

Sterownik łączy ale tylko INPA i ISTA i to jak zwolnię szybkość transmisji na porcie COM1

Nie łączą programy typu Torque pro i inne na ELM czy nawet komputer STAG od lpg bo ma podejście pod OBD na pinie nr 7

Tak wiem gaz to zło :)