Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Panowie

Piszę do tych co zapewne mają większe pojecie ode mnie. Jestem szczęśliwym posiadaczem pięknej BMW F10 550ix. Auto sprowadziłem z USA. w aucie była uszkodzona min lewa lampa (pęknięty klosz, połamane zaczepy). O ile sie nie mylę mimo wszystko lampy działały prawidłowo. Postanowiłem wymienić klosz i tylną pokrywę. Po przełożeniu bebechów do drugiej lampy okazało się że przestały działać mi w niej i ringi i światło drogowe. Byłem ostatnio u elektryka samochodowego który podpiął auto pod kompa i zdiagnozował iż komputer nie widzi w ogóle tej lampy. Wg niego prawdopodobnie może być uszkodzona wiązka elektryczna. Czy zgadzacie się z taką diagnozą czy jednad myślicie że powieniem szukać problemu w innym miejscu. Może ja coś uszkodziłem podczas przekładki bebechów. Będę wdzięczny za podpowiedż.

Pozdrawiam

Opublikowano
Ale chodzi o te jeże z radiatorami czy tą metalową puszkę dokręcaną do lampy czy może cały ten układ który który wpiNA się do środka? bo jest sterownik modułu lampy lub przetwornica xenon
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

To czarne z jajowatym tyłem co wsuwasz w lampę .

Klosz i tylną pokrywę ? Klosz to rozumiem a ta pokrywa to tył lampy ? Sprawdź dokładnie czy piny w kostce lampy są proste . Wiązka cała skoro wcześniej działało .

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
skoro wcześniej działało

W pierwszym poście napisał, że nie jest pewien….