Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, poradziłem sobie już z europeizacją softu prawie całkowicie, zostało mi tyle:

-W ustawieniach iDrive można włączyć ostrzeżenie przy danej prędkości, ale ustawia się je w mph.

-W ustawieniach trybu EcoPro można włączyć limit prędkości - także w mph.

-Po włączeniu czujnika pasa ruchu wyświetla się komunikat, że jest aktywny "od 40 mph".

-Najważniejsze - prędkość zapisana w tempomacie pokazywana jest właśnie w milach.

Z tego co czytałem, z ostatnim jest spory problem, reszty nie potrafię znaleźć. Robił to ktoś?

Opublikowano
Musisz dopisać do fa literaturę polska po czym przekodowac odpowiednie moduły. Prędkość tempomatu będzie zawsze w milach, tu kodowanie nie pomoże tylko wymiana zegarów.
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Tempomat działa po kodowaniu licznika normalnie w jednostkach EU
Opublikowano
Tempomat działa po kodowaniu licznika normalnie w jednostkach EU

Muszę przegrać oprogramowanie czy wystarczy przekodować? Nie chce mi się dla tak małej rzeczy wgrywać pełnego PSdZData.

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Kodowanie.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Na tempomat w milach pomoże tylko wymiana licznika.Kodowaniem czy programowaniem nic nie zrobisz.
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Kiedyś w F30 niedawno w F39 kodowałem i tempomat działa w km.