Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie.

LINK:

http://www.metrostyle.pl/bmwcoupe/bmwcoupe.html

Auto ma przede wszystkim wygladac i byc stosunkowo oszczedne. Nie zalezy mi szczegolnie na sportowych osiagach (czego i tak pewnie nie powinienem spodziewac sie po tym konkretnym modelu).

Jak sadzicie jako znawcy BMW? Czy jest to samochod wart tych 39.900pln?

Generalnie szukalem 320d w sedanie ale wpadlem przez przypadek na to cudo i nie moge oderwac oczu.

Jak wyglada kwestia utraty wartosci tego typu auta?

P.S.

Przebieg ok 150tys km (z ksiazka).http://[/url]

wiecej fotek znajdziecie pod ponizszym adresem:

http://www.bmwcoupe.go.pl/

Opublikowano
te same auto juz bylo niedawno na forum..maly za maly silnik..

a ja nie sprzedaje swojej 7ki.

odpowiem na kazde pytanie zwiazane z felgami,oponami.

Opublikowano
te same auto juz bylo niedawno na forum..maly za maly silnik..

czy ktos moze podac mi linka do tego teamtu bo nie moge sie dokopac..

Opublikowano
po pierwsze nie slyszalem o 120 ps silniku do coupe,a jesli juz tak to ten silnik nie daje rady do takiej budy.Mam 320 ci 150 ps i slabo lata.Szukam 330ci
te gusta conducir? BMW
Opublikowano

.....czy tak oby nie przesadzacie troche z tymi silnikami :liar: Kazdy z Was ktory ma "potwory" pod maska3,0 2,8...... sie do nich przyzyczaja i zawsze bedzie mu za malo ....jezdzilem e46 2.0 i e46 1,8 turing Nie przesadzajcie bo te auto z 1,8 rowniez jezdzi.........a moze przewidujecie ze w ciagu kilku miesiecy TYLE autostrad nam wyrosnie w Posce ze bedzie gdzie te KONIE gnac :nienie: NIE SADZE

http://img314.imageshack.us/img314/9448/pawlazdjecia012fa6.th.jpg

Opublikowano

Wlasnie na autostradach mozna sobie pozwolic na slabszy silnik. Dlatego w Niemczech jezdzi tyle BMW i Mercedesow w podstawowych wersjach silnikowych.

Zapas mocy jest potrzebny niekoniecznie do 'upalania', ale jako element bezpieczenstwa czynnego - kazdy, kto wyprzedzil kilka TIR-ow na naszych drogach, zdaje sobie sprawe, ze robi sie to duzo bezpieczniej majac wiecej koni pod maska.

A to BMW z ogloszenia wyglada niezle, ale na zdjeciach ciezko cos blizej powiedziec. Natomiast silnik jest moim zdaniem w naszych warunkach drogowych niewystarczajacy.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano

Sluchajcie do tej pory jezdzilem volvo v40 1.9dci 116KM i 280Nm. Ilosc koni podobna ale moment pewnie znacznie wyzszy...

Potrzebne mi auto do miasta. W trase wyjezdzam moze 2x do roku.

Silnik nie musi byc 3.0 a nawet nie moze bo auto MUSI byc ekonomiczne.

Bedzie jedzilo po miescie.

Opublikowano

No i wlasnie nowoczesny turbodiesel z takim momentem obrotowym i elastycznoscia jest bardzo fajny w naszych warunkach drogowych.

Ja do E46 Coupe podchodzilbym minimum od wersji 320i - koszty utrzymania nie beda duzo wieksze (o ile w ogole beda, w koncu koszty to nie tylko paliwo).

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano
No i wlasnie nowoczesny turbodiesel z takim momentem obrotowym i elastycznoscia jest bardzo fajny w naszych warunkach drogowych.

Ja do E46 Coupe podchodzilbym minimum od wersji 320i - koszty utrzymania nie beda duzo wieksze (o ile w ogole beda, w koncu koszty to nie tylko paliwo).

Skoro wiekszosc z was, fanow marki ten silnik nie odpowiada, wiec pewnie przy ewentualnej sprzedazy ponownie pojawi sie ten problem - kupujacy beda narzekali, ze auto za slabe...

Opublikowano
Jeśli potrzebujesz auto ekonomiczne, a nie zależy ci na ilości KM, to myślę że dobrym rozwiązaniem byłby zakup e46 318d. Można kupić w dobrej cenie.
Opublikowano
Jeśli potrzebujesz auto ekonomiczne, a nie zależy ci na ilości KM, to myślę że dobrym rozwiązaniem byłby zakup e46 318d. Można kupić w dobrej cenie.

No tak tyle, ze to juz bedzie sedan.. no ale cóż.

Myslalem ewentualnie o 320d, ten 318d to chyba troszku przestarzala jednostka?

Opublikowano

No tak tyle, ze to juz bedzie sedan.. no ale cóż.

Myslalem ewentualnie o 320d, ten 318d to chyba troszku przestarzala jednostka?

To ten sam silnik z innym oprogramowaniem

Opublikowano
Jeżeli już to 320d, spalanie to samo oby nie mniejsze od 318d, dlaczego każdy myśli że mniejszy silnik i mniej koni, to mniejsze spalanie. Nie do końca się to sprawdza.
http://img638.imageshack.us/img638/9205/panoramaaut.png
Opublikowano

kolega pyta o autko i zaznacza, że ma byc ekonomicznie,

a tu znowu głosy, że 1,8 to za mało :nienie:

autko stoi już jakiś czas w ogłoszeniach.

jest ładne, ale zwróć uwagę, ze gość wie jak zrobić

ładne zdjęcia. wygląda wyjątkowo ładnie dzieki

profesjonalnej sesji. radzę podejść do tematu bez emocji

i gruntownie sprawdzić autko.

jeżeli chodzi o utratę wartości to mam nadzieję, ze

e46 coupe w końcu zaczną tracić na wartości, bo póki co są drogie[/url]

BMW Sauber F1 Team; only Pb
Opublikowano
kolega pyta o autko i zaznacza, że ma byc ekonomicznie,

a tu znowu głosy, że 1,8 to za mało :nienie:

autko stoi już jakiś czas w ogłoszeniach.

jest ładne, ale zwróć uwagę, ze gość wie jak zrobić

ładne zdjęcia. wygląda wyjątkowo ładnie dzieki

profesjonalnej sesji. radzę podejść do tematu bez emocji

i gruntownie sprawdzić autko.

jeżeli chodzi o utratę wartości to mam nadzieję, ze

e46 coupe w końcu zaczną tracić na wartości, bo póki co są drogie[/url]

Fotki sa rzeczywiscie zrobione profi, co nie jest bez znaczenia.

Jestem ciekaw czy po VINie mozna sprawdzic przebieg auta - tzn chocby ostatni serwis w ASO? W temacie o vin-ach podajecie tylko wyposazenie.

Opublikowano
Autko wyglada naprawde fajnie. Ale wyglad to niewszystko! Ja kupilem m-c temu e46 coupe tylko z silnikiem 2.5 (192KM) i jestem strasznie zadowolony. A spalanie... Nie ma znowu takiej tragedii. 10-11 po miescie a jak sie postarasz to moze uda sie wyciagnac nizej. A trasa to sama przyjemność. Tez jezdze duzo po miescie i jednak zdecydowalem sie na taki silnik. Nie zaluje!! Zyje sie raz! A wsiadajac do prawie 200 konnego auta czujesz, ze zyjesz :lol:
Opublikowano

Miałem ten sam problem i nie mogłem sie zdecydować jak kupowałem e36 1,6 benzyna

Strona robi wrażenie, dokładny opis. Dlatego musisz sprawdzić auto.

Niektórzy piszą że przebieg za mały inni że za duży, jedni że ekonomiczny drudzy że za słaby, jedni że za tani inni że za drogi :)

Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia

Jedno jest pewne tanie ubezpieczenie i nie musisz zakładać gazu, ze mnie też sie śmiali że słaby silnik a teraz ja jade za kilka złotych a oni wypruwaja kieszenie. Generalnie, jak auto ma służyć głównie do jazdy po naszych zatłoczonych miastach spokojnie taka pojemność i moc wystarczy.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Troszke mały silnik ja kupiłe taką samą tylko z 99 a silnikiem 2.8 ci w idealnym stanie z pełnym wypasem skóry jasne it. itd. za 38000. Ogólnie autko twoje jest o.k wizualnie tylko ten silnik
Opublikowano

Skoro wiekszosc z was, fanow marki ten silnik nie odpowiada, wiec pewnie przy ewentualnej sprzedazy ponownie pojawi sie ten problem - kupujacy beda narzekali, ze auto za slabe...

Tym się nie sugeruj :) jak ja sprzedawałem 530i to wszyscy płakali, że taki silnik i musi palić jak smok :)

Prawo jest sztuką dobra i słuszności ;)

Moje BMW: F32 420d '14, E87 116i '07, a ponadto: F10 520xd '16, F20 118i '15 , X1 sdrive18i '12.

poprzednie: E61 520dT '08, E90 318i '10, E91 318d '07, E87 116i '05, E39 520i '00, E36 318i '93, E34 530i '89, E30 316 '86.

Moja przygoda z BMW od 1990r.