Skocz do zawartości

[e30] planowanie głowice w M20B20

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mam pytanie o ile idzie splanowac głowice w silniku M20B20 powodem tego planowania jest fakt ze nie jest ona prosta.Wartosc o jaka musi być splanowana to około 1mm I moje pyatanie brzmi jaka moze byc maksymalna wartosc o jaka mozna splanowac głowce aby zawór nie stykał sie z tłokiem oraz czy póniej potrzebuje specjalnej uszczelki pod głowice czy moze byc standardowa.Za z góry dzieki :modlitwa: [/b]
Opublikowano

Hmmmm

1 mm to bardzo dużo. Przeważnie maksymalna wartość planowanej głowicy to 0,25 mm. Czasem wystarczy tylko 0,15 albo dosłownie liźnięcie czyli 0,05 do 0,10 mm.

Więc co przeszła głowica którą chcesz splanować :duh: .

Kto Ci powiedział o takiej nierówności i jak to sprawdził :?:

Może po prostu żartobliwie odniósł sie do 1 mm bo taka jest krzywa a w rzeczywistości wystarczy ją liznąc o wymiar 0,30 mm

Opublikowano

nie wiem jak to zrobił le tak powiedział miejmy nadzieje ze zartował

a co przeszła to sam niewiem kupiłem Bmekeee z wada a mianowicie zbierało sie powietrze w układzie chłodzenia i wybijało płyn.Pierwsza mysl termosta ale to nic nie dało a visco działa poprawnie Jak zrzuciłem głowice okazało sie ze uczczelka jest w opłakanaym stanie a głowica juz wiele przeszła Wszystko wyjdzie we wtorek bo idzie na szczelnosc i takie tam bzdety miejmy nadzieje ze wszystkie zabiegi jaki przejdzie owa głowica beda wystarczające i oszczedzaca moja kieszen a mianowicie koszt zakupu nowej ( mam na mysli innej uzywanej) głowice PozDDRoo