Skocz do zawartości

F11 kodowanie zamykania auta z przycisku w klapie bagażnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Dołożyłem elektryczną klapę do F11 z 2012r. Przycisk w klapie w wersji z zamykaniem klapy i zamykaniem całego auta:

020224a2483f6.jpg.html

Kodowanie klapy już zrobione, ale mam problem z drugim przyciskiem tzn. nie mogę zamknąć nim auta. Podłączyłem go do modułu CAS, ale nie wiem co trzeba w nim zakodować żeby działał. Ktoś może przerabiał ten temat?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To masz więc odpowiedź dlaczego nie działa i nie będzie działało zamykanie z tego przycisku.
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

No dobra. Dołożyłem do auta comfort Access ale nadal nie działa :) Cos muszę dokodowac oprócz S322? Cas oczywiście wymieniony i dopisany do auta.

Edit: no dobra jednak działa ale tak co 20-30 naciśnięcie. Otwieranie klapy z przycisku nad rejestracja jak jest zamknięte auto podobnie. Czasami otworzy się za pierwszym razem, czasem za piątym, a czasem za piętnastym :( Macie pomysł co to może być? Błędów w kompie brak.

Edit 2: Rozwiązane. Problemem było to, że anteny te które są w bagażniku przykręciłem bezpośrednio do karoserii. Dołożyłem plastikowe koszyczki pod nie i wszystko działa jak złoto :)