Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jak włożyć skrzynie biegów getrag 5 biegów do auta bmw e46 coupe. Z wyjęciem nie było problemu natomiast jest problem z włożeniem, męczę się drugi dzień kręcę góra dół lewo prawo i nic, nie chce wejść. Trzeba jakoś wkładać pod kątem? Trochę jestem załamany przeglądając internet, że ludziom to zajmuję 30 min. :mad2: :mad2: :mad2:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A tarcza sprzęgła jest ustawiona właściwie?
Nawet zepsuty zegar dwa razy na dobę pokazuje właściwą godzinę ;)
Opublikowano
Tak, dobrze jest ustawiona, problem w tym że jakoś mi blokuję podowzie auta skrzynie i nie mogę jej podnieść wyzej.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Unieś przód silnika i zablokuj klinem pod miską z przodu, wtedy tył będzie niżej i będzie o wiele łatwiej.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tak jak pisze maniek21112 przód silnika jak najwyżej, i wrzuć w skrzyni jakiś bieg, to wtedy lekko kręcisz flanszą wychodzącą z tyłu skrzyni i wałek musi wjechać w tarczę. Jak trafisz, to tylko łożysko na wale silnika może stawiać lekki opór. Najważniejsze żeby skrzynia szła równo względem silnika.
Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.