Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pytam bo mądre strony od felg podają że przy 19 calowej feldze muszą być dwie szerokości felg i co za tym idzie mieszane felgi.

A zastanawiałem się czy jak bym założył felgi i opony w jednym rozmiarze czy by się nie rozleciał Xdrive.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jeżeli nie chcesz mieszanego kompletu felg, możesz bez problemu założyć 4 JEDNAKOWE felgi o dowolnej średnicy i odsadzeniu. Do tego oczywiści 4 JEDNAKOWE opony i wszystko będzie ok.
Benzyna zamiast krwi...
Opublikowano
Pytam bo mądre strony od felg podają że przy 19 calowej feldze muszą być dwie szerokości felg i co za tym idzie mieszane felgi.

A zastanawiałem się czy jak bym założył felgi i opony w jednym rozmiarze czy by się nie rozleciał Xdrive.

Bo "mądre" na tym lepiej zarobią. U mnie mam na naklejce bez problemu 245 na 4, ale i znajomi tak śmigają 245 całoroczne, zerknij u siebie, ale śmigam i nie ma problemu. Tak jak wyżej napisane aby oponki OK 4sztuki i śmigasz pilnować ciśnienia.

Opublikowano

Bo "mądre" na tym lepiej zarobią. U mnie mam na naklejce bez problemu 245 na 4, ale i znajomi tak śmigają 245 całoroczne, zerknij u siebie, ale śmigam i nie ma problemu. Tak jak wyżej napisane aby oponki OK 4sztuki i śmigasz pilnować ciśnienia.

Orientujesz się czy felgi od F15 19calowe podejdą do f25?

Chodzi mi o ten model felg: https://allegro.pl/oferta/alufelgi-bmw-x5-f15-x6-f16-9jx19h2-is18-6858873-11895310822

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

To są felgi z BMW f16 i nigdy nie były montowane w f15 jak pisze sprzedawca.

Występowały tylko w wariancie:

9x19 ET 18 tył

9x19 ET 48 przód

Nie wejdą, bo wystają 26,4 mm na zew.

A tak nawiasem już, to po co ci te koła, jak zimówki już mają 6 lat?

Opublikowano
Wrzuciłem żeby pokazac o jakie felgi mi chodzi. Jako przykład tylko. Szukam samych felg opony planuje kupić nowe. Ale chyba jednak pójdę w Styling 369 i zestaw mieszany.