Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, mam problem jak w temacie. Insta pokazuje, że sterownik jest do silnika M54B22 a moje auto wg vin'u powinno mieć M54B25

Mam pytanie co to może oznaczać ? swap z B25 na B22 ? czy może ktoś przełożył sam sterownik ? Gdzie znajdują się oznaczenia silnika w M54 ?

Myślałem też o zmierzeniu skoku tłoka ale w tych dwóch silnikach różnica wynosi 3mm ... więc będzie ciężko ją zaobserwować.

Są jakieś sposoby żeby odróżnić te dwa silniki ?

Opublikowano
Mógł zostać wymieniony sam komputer, tabliczkę znamionowa masz po prawej stronie silnika mniej więcej w połowie, latarka, lusterko, coś do wyczyszczenia tabliczki bo zbiera się tam mega dużo syfu i do dzieła
  • Moderatorzy
Opublikowano

Oczywiście, że pojedzie, sam podpinałem pod b30 sterownik z b22 do sprawdzenia i chodził normalnie.

Wyjmij sterownik i zobacz czy VIN się zgadza o z tym co masz na budzie. Może ktoś podmiankę zrobił, zakodował immo, ale mapy zostawił z b22. Możesz się umówić do kogoś kto się zna na tym, żeby Ci przeinstalował wszystko - za moich czasów to chyba podpinał gdzieś fizycznie u siebie na biurku, musiałem do kolesia podjechać.

Opublikowano
Cześć, mam problem jak w temacie. Insta pokazuje, że sterownik jest do silnika M54B22 a moje auto wg vin'u powinno mieć M54B25

ISTA w tym miejscu pisze głupoty.

Mam w swojej e60 silnik M54B25. Po wpisaniu VIN do ISTA, w informacji o pojeździe widnieje napis: silnik M54, nazwa silnika M54B22O0.

Po podpięciu ISTY do auta, ta sama odpowiedź.

Więc masz wszystko ok.

Niema starych BMW, są tylko zaniedbane :(

Archiwum moich poprzednich BMW http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=26&t=107364

Obecne e60 http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=155&t=298589

• 1 rok później...