Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Od jakiegoś czasu mam w moim f22 problem. problem występuje jedynie podczas jazdy. W miarę wzrostu siły odśrodkowej podczas skręcania nasila się hałas klikania w przednim zawieszeniu podczas jazdy w zakręcie. (odgłos jakby rozwalonego klikającego przegubu) Jest ono słyszalne w środku samochody przy zamkniętych oknach. Nawet jeżeli wolno jadę po zakręcie np 4 km/h tez klika ale słabiej. jeżeli zdemontujemy tarcze oraz klocki o czyścimy szczotka piasty i złożymy to problem ustaje na tydzień czasem dwa trzy tygodnie i to samo. ostatnio jadać w zakręcie kiedy klikało nacisnąłem lekko na hamulce i przestało klikać , a gdy go puściłem dalej klika. dodam że tarcze i klocki są ori. w aucie nie ma luzów, ostatnio wymienione amory przód na nowe ori oraz górne łożyska. jakiś pomysł
Opublikowano
Masz tam XDrive? BTW, jeżeli przejrzałeś hample, a problem występuje podczas jazdy, to może warto puścić auto na „ścieżkę zdrowie” w stacji diagnostycznej i sprawdzić zawieszenie?