Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WItam

Nie wiem czy w dobrym miejscu zamieszczam post jeśli nie to przepraszam to mój pierwszy post.

Od paru miesięcy jest posiadaczem E90 321i 150 km z 2005 roku, powoli doprowadzam ja pod siebie ale mam problem z idrvie. Problem polega na tym ze gdy wchodzę do ustawienia to nic nie mogę zmienię. Znaczy ustawienia się zmieniają ale komputer automatycznie po sekundzie zmienia je na poprzednie i tu się rodzi pytanie. Da się jakoś to odblokować aby pozwalał zmieniać ustawienia z poziomu użytkownika bez kodowania.

Z góry dzięki

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Czyli jak? Np. ustawiasz datę i jak zatwierdzi, to wraca stara? Albo ustawiasz jakąkolwiek opcję, zatwierdzisz i po sekundzie zmienia się z powrotem na poprzednie ustawienie? Takich cudów to nie widziałem.
Opublikowano

Na komputerze pokładowym wszystko git jak się zmienia chodzi mi o wyświetlacz środkowy z nawigacja

Jak naprzyklad wejdę tam w ustawiania języka i jednostek i będę chciał zmienić spalanie to mi nie pozwala to samo z temperatura

Albo na przykład jak chce zrobić żeby się ryglowa po ruszaniu bądź nieruszaniu drzwi po otwarciu żeby się zamkną to mi odznacza od razu jakby był zablokowany nie pozwala nic zmienić

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A no to pisz, że Ci nie pozwala zmienic, czyli nie zatwierdza tego co zmieniłeś. Bo jakoś tak to opisałeś, jakby przyjmował zmianę i za chwilę ją cofał.

Może coś mi się źle kojarzy, ale coś pamiętam takiego, że auto może być z wypożyczalni i ma zablokowane grzebanie w funkcjach. Trzeba by było sprawdzić tę funkcję. Ja to kojarzę, bo jakiś mój klient nie mógł płyty z mapami napędu wyjąć, właśnie z tego powodu. Musiałbyś się podłączyć z kompem i przejrzeć funkcje jednostki głównej.