Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Po każdej zmianie trybu jazdy (sport, komfort) na głównym ekranie na kilka sekund pojawia się informacja o wybranym trybie (oczywiście nie widać wtedy nawigacji, android auto itp). Da się to jakoś wyłączyć w G31? W opcjach idrive nie znalazłem - a w poprzednim aucie (F31) była w menu dostępna opcja "nie informuj o zmianie trybu jazdy" (czy jakoś tak)
Opublikowano
Przed liftem na pewno da się ustawić żeby się nie pojawiało (po lifcie chyba też).

A kojarzysz, gdzie to jest w idrive? W trójce było latwo to znaleźć, a teraz w piątce nie widzę nigdzie :)

Opublikowano

Na pewno jest możliwość wyłączenia tego w opcjach, nie jestem teraz tego pewny na 100% ale chyba: Mój samochód>opcje->ustawienia iDrive i tam jest informacja o wyłączeniu informacji podczas zmiany trybu jazdy.

Mam ustawiony system na inny język niż Polski i nie jestem pewien czy podałem dokładnie brzmienie tych opcji, ale nie powinno być problemu z ich znalezieniem.

Opublikowano
Dzięki, znalazłem - w miejscu, gdzie w ogole bym się tej opcji nie spodziewał :) w ustawieniach idrive trzeba wejść w menu "okna ze wskazówkami" i tam można wyłączyć tę opcję. Nazewnictwo opcji Bmw chyba jeszcze po polsku powinno dopracować, bo to kompletnie nieintuicyjne :)
Opublikowano

Tak, zdecydowanie jest to problem z tłumaczeniem. Angielski wygląda tak: iDrive settings ->Pop-ups -> Driving Experience Control.

Używam iDrive po Angielsku, właśnie z powodu tłumaczenia, ale także kaleczenia języka Polskiego w poleceniach głosowych nawigacji.