Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czolem forumowicze BMW,

Zyje sobie w Australii, mam na imie Piotr, nie mam BMW. (mialem kilka innych fajnych autek).

Do rzeczy > Za tydzien jade na wyklad i spotkanie z Chris Bangle > szefem odpowiedzialnym za obecna stylistyke BMW.

Jezeli ktos z forumowiczow ma jakies ciekawe pytanie do Chris'a > moglbym je zadac.

Pozdrawiam i szerokiej drogi :-)

• Odpowiedzi 74
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

spytaj kiedy odejdzie z Bmw i przejdzie do Mercedesa :twisted2:

Spytaj też kiedy wróci deska rozdzielcza skierowana w stronę kierowcy.

Opublikowano
[...]Za tydzien jade na wyklad i spotkanie z Chris Bangle > szefem odpowiedzialnym za obecna stylistyke BMW.

Jezeli ktos z forumowiczow ma jakies ciekawe pytanie do Chris'a > moglbym je zadac.[...]

Zapytaj, kiedy nowe siódemki znów zaczną wyglądać jak E38 :lol:

Adi
Opublikowano

mozna sie zapytac czy bmw pojdzie w slady konkurencji i zacznie produkowac auta z napedem na 4 kola

oraz w ktorym roku wyjdzie X7?

mercedes wypuscil ladnego ML teraz pieknego GL a bmw ma caly czas stara x5

Opublikowano

starsze byly ladniejsze..prawdziwe bmw.. :cool2:

te nowe wygladaja jak koreanskie samochody.. :cry2:

a ja nie sprzedaje swojej 7ki.

odpowiem na kazde pytanie zwiazane z felgami,oponami.

Opublikowano
zgadzam sie z oliver'em przede wszystkim sie spytaj czy powstanie nowa 8 :D i czy cos mu wiadomo co sie obecnie dzieje z M8 (powstal tylko jeden egzemplaz...), milo by bylo jak bys sie rowniez spytal czy nowa 5 bedzie czerpac coraz wiecej z E12, mogly by zrobic takie E12 w nowej wersji :D

http://img119.imageshack.us/img119/5599/e125ty.jpg

"Człowiek więc najpierw czekał na Chrystusa, a jak już się doczekał, to wsiadł do samochodu. I stał się wolny."

Opublikowano

no tutaj zgadzam sie z 7ka ostatnie ladne modele to e38-39

Jeszcze te okropne nowe wnetrza takie bez fantazji no i czego najbardziej mi brakuje to normalnej galki w zmiany biegow (7)

Opublikowano
Do rzeczy > Za tydzien jade na wyklad i spotkanie z Chris Bangle > szefem odpowiedzialnym za obecna stylistyke BMW.

Jezeli ktos z forumowiczow ma jakies ciekawe pytanie do Chris'a > moglbym je zadac.

Jak mozna dostac sie do BMW - dzial projektow... nie majac skonczonego wzornictwa przemyslowego ani zadnej innej School of Art. :roll2:

Bayerische Motoren Werke... i tak trzymac!!!

http://img435.imageshack.us/img435/930/fv3df.png

Opublikowano
mozna sie zapytac czy bmw pojdzie w slady konkurencji i zacznie produkowac auta z napedem na 4 kola

oraz w ktorym roku wyjdzie X7?

mercedes wypuscil ladnego ML teraz pieknego GL a bmw ma caly czas stara x5

a xdrive w 3' i 5' to niby co :?: a poza tym po samochody terenowe to lepiej udaj się do land Rovera :8)

Opublikowano

Z tego co wiem to E46 tez zaprojektował Bangle (z coupe włącznie)...

Zapytaj go czy zarzad BMW nadal bedzie wybierał najbrzydsze projekty, w celu " odświeżenia wizerunku marki " . Bo czytałem gdzies kiedys, ze E39 , E46 i E38 uwazano za nudne auta, jak plastry kiełbasy pokrojone na różną grubość :duh:

Nie zwalajmy na Bangla wszystkiego bo on przedstawia zarzadowi tony projektów i to oni decydują...

Opublikowano

Jak mozna dostac sie do BMW - dzial projektow... nie majac skonczonego wzornictwa przemyslowego ani zadnej innej School of Art. :roll2:

Hmm do BMW to nie wiem czy sie dostaniesz. Ale jak masz talent do projektowania i potrafisz cos ciekawego narysowac i to obronic to moze warto probowac. Jak w kazdej dziedzinie talent plus praca da w koncu wyniki. Zawsze mozna postudiowac part-time i troche sie podszkolic w technice prezentacji swoich pomyslow.

Czy to markerami czy tez przy pomocy grafiki PC.

Na necie jest pare miejsc gdzie mozna umieszczac swoje portfolia.

I sa tez ogloszenia o prace projektantow itp.

Zerknij na te stronke np. http://www.cardesignnews.com/site/home/

Opublikowano
Z tego co wiem to E46 tez zaprojektował Bangle (z coupe włącznie)...

Zapytaj go czy zarzad BMW nadal bedzie wybierał najbrzydsze projekty, w celu " odświeżenia wizerunku marki " . Bo czytałem gdzies kiedys, ze E39 , E46 i E38 uwazano za nudne auta, jak plastry kiełbasy pokrojone na różną grubość :duh:

Nie zwalajmy na Bangla wszystkiego bo on przedstawia zarzadowi tony projektów i to oni decydują...

Na pewno bede pytal jak i kto wybiera projekty do prototypowni i dalej do produkcji. Ciekawi mnie najbardziej jego sila persfazji. Jak jest w stanie bronic swej wizji rozwoju BMW. :jawdrop:

Opublikowano

Podoba mi się pytanie Jelita - konsola skierowana w stronę kierowcy wyróżniała kiedyś BMW.

Ja zapytałbym jeszcze, czy będzie M5 E61 oraz czy będzie godny następca E24.

Opublikowano

Dokładnie Alpi, ja gościa podziwiam, że potrafi przekonać tuzów z zarządu do swoich kiepskich pomysłów.

To musi być super, jak koleś z rady patrzy i myśli - co za syf ta proponowana przez Bungle'a piątka.

A Bungle zaczyna gadać, macha rękami, podchodzi ich pod włos, snuje wizje i zadaje pytania bez odpowiedzi, i stare durnie z zarządu po 30 minutach siedzą nabzdyczeni, jakie to super pomysły promują hehehehe

To jest wartość tego gościa, tak jak kolesi z consultingu i od analizy giełdy. Nic nie umieją poza przekonywaniem do potrzeby swojego istnienia.

Ciekawi mnie też retoryka stosowana przez Bungla, może używa czegoś z dialektyki Michnika i GW ? Postępowość, poprawność i inne bzdety hhehehe

ZAPYTAJ go, kogo wspiera w rządzie USA, założe się że demokratów :norty: :P

Opublikowano

Bangle nie musi nikogo przekonywac do swojego stylu machaniem rekami.

Raporty sprzedazy BMW mowia same za siebie. Po prostu nowe modele sprzedaja sie bardzo dobrze i dopoki tak bedzie, nikt nie bedzie sie zastanawial, czy fanom marki, jezdzacym kilku i kilkunastoletnimi modelami taki styl sie podoba, czy nie.

Zeby nie bylo: mnie sie styl Bangle'a kompletnie nie podoba ;).

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano

Spytaj się czy nie potrzebują kogoś do przygotowywania samochodów dla klientów?? Prosta robota: umyć elegancko, zawiesić "wunderbaum" i natrzeć deskę rozdzielczą smalcem coby się pięknie świeciła :mrgreen:

Nie chcę dużo - wystarczy 3tys euro na miesiąc i już dziś się pakuję :D

~~Oby nasze dzieci miały bogatych rodziców~~

Pozdrawia Elwis

E34 525tds '95 touring executive

http://stud.wsi.edu.pl/~elwis/e34bok.jpg

Opublikowano

Hmm do BMW to nie wiem czy sie dostaniesz. Ale jak masz talent do projektowania i potrafisz cos ciekawego narysowac i to obronic to moze warto probowac. Jak w kazdej dziedzinie talent plus praca da w koncu wyniki. Zawsze mozna postudiowac part-time i troche sie podszkolic w technice prezentacji swoich pomyslow.

Czy to markerami czy tez przy pomocy grafiki PC.

Na necie jest pare miejsc gdzie mozna umieszczac swoje portfolia.

I sa tez ogloszenia o prace projektantow itp.

Zerknij na te stronke np. http://www.cardesignnews.com/site/home/

Cos ciekawego to potrafilem narysowac w podstawowce... :mrgreen:

A teraz to juz lipa... z 30-tka "na karku" to moge se tylko pomarzyc. :|

A z adresu skorzystam... chociaz nie znam angielskiego. :mrgreen: :wink:

Bayerische Motoren Werke... i tak trzymac!!!

http://img435.imageshack.us/img435/930/fv3df.png

Opublikowano
Czolem forumowicze BMW,

Zyje sobie w Australii, mam na imie Piotr, nie mam BMW. (mialem kilka innych fajnych autek).

Pozdrawiam i szerokiej drogi :-)

Powiedz mu, że e60 to piękne auto, ale im dalej tym gorsze

te jego projekty (trójka sedan i coupe).

no i ta deska rozdzielcza :duh:

BMW Sauber F1 Team; only Pb
Opublikowano
Powtorzę za ktorymś z kolegów pytanie, na temat kokpitu, skierowany w strone kierowcy nadawał zupełnie innego - odmiennego charakteru samochodom spod znaku BMW (indywidualizował auto), kokpit skierowany w strone kierującego dodawał też wrażenia, ze auto jest skonstruowane dla mnie(każdego kto po raz pierwszy znalazł sie za kółkiem BMW), od razu odczuwało się wewnętzrną więź z pojazdem. tego własnie najbardziej brakuje mi w nowej stylistyce wnetrza pojazdów BMW.

Wszystkie samochody są prawie jak BMW... prawie robi wielką różnicę:))

Więcej mocy:

http://img61.imageshack.us/img61/1872/doladowanie3kk.jpg