Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Moderatorzy
Opublikowano

Być może coś już jest uszkodzone, ale nie mam pojęcia co to może być. To o czym pisałem to raczej kwestia zmiany nawyków i stosowania od początku eksploatacji pojazdu do końca.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie wiem. Ale od kupna jest tak samo i nic sie innego nie dzieje. Olewam od dłuższego czasu temat bo nie ma co się denerwować. Jedyne co wiem to że jest to nie tylko w serii 5 ale i w innych gdzie jest b48 bo pisali już do mnie ludzie z serii 3 i serii 6 a nawet z X

🙃🙃

Opublikowano

Odwrotnie najpierw ręczny potem dajesz na n puszczasz hamulec( auto lekko szarpnie) i wtedy na p . Ja mam b48 330i i nie mam czegoś takiego

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A co za różnica skoro cały proces i tak robiony jest na naciśniętym pedale hamulca? Auto i tak się nie poruszy nawet o milimetr. Kto mowi że każde b48 stuka?  😉

🙃🙃

• Moderatorzy
Opublikowano
13 godzin temu, maciej_cie napisał(a):

Czy to trzeba robić przy pełni księżyca? A potem wychodząc trzy razy splunąć przez lewe ramię?

Dokładnie tak. I jeszcze potem sprawdzić zamknięcie pojazdu poprzez szarpnięcie każdej klamki osobno.

Opublikowano

Oczywiście w określonej kolejności i określoną ilość szarpań.

Znajomy ma 750d long od ponad 10 lat. Zajeżdża na miejsce, naciska "P" (albo i nie) i nic nie szarpie, nic się nie psuje, nic nie stuka. Ja robię tak samo i tyle. Żadnej magii i zaklinania.

• Lubię to 1
Opublikowano
17 godzin temu, Bmw86 napisał(a):

Odwrotnie najpierw ręczny potem dajesz na n puszczasz hamulec

A jakie znaczenie ma kolejność? Czy najpierw wrzucisz N i dopiero ręczny, czy najpierw zaciągniesz ręczny i dopiero N to skutek jest dokładnie taki sam - rozprzęgnięcie napędu. Więc skoro to autorowi tematu nie pomogło, to żadne robienie na odwrót nie przyniesie extra rezultatu 😉

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ja nawet nie naciskam P po prostu wylaczam samochod i skutek tez ten sam. 

• Lubię to 1
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Wtedy problem ze stukiem przy odpalaniu znika zupełnie 😎

• Lubię to 1
  • Haha 1
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie kupować auta to nie bedzie żadnego problemu.

• Dziękuję 2

🙃🙃

Opublikowano

Stuki to oznaka że dusza samochodu jest niespokojna, trzeba oddać na przegląd rytualny do samochodowych szamanów.

DJV4yO.gif.0789dab96cd84a2d96f46b9fad8f1fb4.gif