Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
38 minut temu, Andrzejbaranski napisał(a):

To nie przekaźnik, przyszedł nowy i nic się nie dzieje, kompresor chodzi ale auto nie idzie wyżej. Kolega jeszcze podłączył pod kompa sprawdził błąd i zrobił test opuszczania i podnoszenia miał to w tym swoim programie.  No i zeszło ale już się nie podniosło. Zanim zdążyłem ho zatrzymać już to zrobił. Co robić? Do swojego mechanika mam  kupę drogi. Moge jechać na takim niskim stanie? Opona w najwyższym punkcie jest równo z nadkołem. 

No więc to zawór, masz to samo co kilka postów niżej: 

Taki: 

20240925_190752.jpg

20240925_190803.jpg

• Odpowiedzi 76
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano
W dniu 25.09.2024 o 19:10, Użytkownik525xd napisał(a):

No więc to zawór, masz to samo co kilka postów niżej: 

Taki: 

20240925_190752.jpg

20240925_190803.jpg

Nie był to też zawór, pierwsze co wyminilem elektro zawor ale dalej nic, więc wyminilem cały kompresor na jakiś chiński z Amazona. Ale przyjrzałem się lepiej staremu i zauważyłem, nieodpowiednio zgięta gumę na tłoku. Guma była twarda i nie na swoim miejscu, więc chyba się wypaczyla. Nowy kompresor działa, dmucha problem rozwiązany. A stary kompresor zregeneruję I schowam jakby chinczyk miał się okazać chińczykiem i się rozpaść. Ale wszystkim polecam w takiej sytuacji nie panikować, położyć się pod auto i zajrzeć do tego, temat jest bardzo prosty i nie wymaga specjalnych umiejętności i narzędzi. A sama wymiana elektro zaworu to 15 minut roboty bez wyciągania kompresora.