Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Drgania/wibracje tylko i wyłącznie na biegu jałowym (N, D/R na hamulcu), podczas jazdy nic kompletnie nie czuć.

Wymienione świece, sprawdzone cewki, obie poduchy silnika.

Co jeszcze może być? Czy w iście sprawdzę jakoś wypadanie zapłonu czy tylko i wyłącznie przez logi?

BMW f30 328i 2012r automat

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Czy twoje poduszki miały ślady zużycia, czy to że były walnięte okazało się po zdjęciu?

Też mam drgania, ale zarówno na D R N, podczas jazdy nic.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Czy twoje poduszki miały ślady zużycia, czy to że były walnięte okazało się po zdjęciu?

Też mam drgania, ale zarówno na D R N, podczas jazdy nic.

wyrobione byly z gory tego nie widac teraz nie czuc zadnych wibracji po zapięciu biegow dziwne ze taka niska trwalosc maja

Opublikowano

Cześć,

Wracając do tematu, poduszki silnika tez wymieniłem.

Jednak poszperałem trochę w ista i wyszedł u mnie wypadający zapłon (na biegu jałowym [N], gdy przytrzymam np. 2tyś obrotów). Po chwili wartości wracają do normalnych (0.00).

Powoduje to drgania np. Na postoju. Sprawdzane w live data ista.

Usunąłem adaptacje wtrysków w ista i nie ma zaniku zapłonu, ale drgania nadal pozostały.

Wymienione świece niedawno.

Gdzie szukać przyczyny? Cewki, maf, map sensor podmienione z innej sprawniej n20. Żadnej poprawy czyli

Moje musza być sprawne.

Nie ma błędu wypadającego zapłonu.

Dzisiaj chce wykręcić świece i zobaczyć ich stan, czy żadna nie jest mocniej przypalona. Przy okazji oczyszczę gniazda preparatem xado. Co mógłbym jeszcze sprawdzić?

Wartosci wtrysków skaczą u mnie, ale nigdzie nie mogłem znaleźć jakie powinny być prawidłowe w n20.

BMW f30 328i n20 automat

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
a ile wynoszą wartosci u ciebie na kazdym jedynym wtrysku? ile masz przebiegu? cewki swiece i powinno ustąpić jak nie to wtrysk ktorys (z tanszych rzeczy)
Opublikowano

186 k km.

Świece wymieniane, cewki podmieniłem na sprawdzenie od kumpla. Żadnej poprawy.

Na filmiku widać wartosci

Pozdro.

• 1 rok później...