Skocz do zawartości

Wspomaganie, wymina plynu, efekt - skrzypi kierownica

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
chodzi o E34 520 wymienialem plyn w wspomaganiu tak jak pisaliscie na forum czyli wyciagnolem weze od zbiorniczka, wyczyscilem go, zapalilem na sek silnik aby olej wylecial z przewodow zlozylem wszystko i zalalem DTF hipol :/ zapalilem silnik przekrecilem w lewo i prawo i teraz na zakretach gdy jade powoli w srodku slychac straszne skrzytanie a kier tak lekko pulsuje podciagnolem pasek nie nie dalo, gdyby pompa sie ... to takie moga byc oznaki ? co oprucz wymiany popmy powinienem zrobic ?
Opublikowano
Nie przejmuj sie, mi takze skrzypi kierownica :mad2: , szczegolnie jak mam radyjko wylaczone :(...taki urok, ktos gdzies kiedys pisal zeby popsikac WD-40, musialbys plastiki pod kierownica zdjac...najprawdopodobniej skrzypi tasma od poduszki...ehhh lipa...

Pozdro Krzysiek

B M W..............Bardzo Małe Wydatki

www.bmw-3city.pl

Opublikowano
Nie przejmuj sie, mi takze skrzypi kierownica :mad2: , szczegolnie jak mam radyjko wylaczone :(...taki urok, ktos gdzies kiedys pisal zeby popsikac WD-40, musialbys plastiki pod kierownica zdjac...najprawdopodobniej skrzypi tasma od poduszki...ehhh lipa...

Wydaje mi sie,ze koledze chodzi o dzwieki wydobywajace sie z pompy wspomagania.

Skrecenie raz lub dwa kolami ,to za malo.

Trzeba dobrze pokrecic kiera,zeby sie uklad odpowietrzyl!

Moze z tym hipolem napisalem troche na wyrost ,ale za cholere nie wlalbym tego do swojej pompy!

pozdrawiam

Opublikowano
nie wiadomo o co koledze chodzi....w E36 czesto jest tak ze jak jest zimno to plastiki przy kierownicy skrzypia :mad2:

Hehe, dokladnie Lego...tak jak napisales...jak kupilem samochod to byla cisza a teraz... :mad2: :mad2: , cholera wie co sie stalo i to tak nagle :(

Pozdro Krzysiek

B M W..............Bardzo Małe Wydatki

www.bmw-3city.pl

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Witam, mam ten sam problem, jeszcze niedawno nie mialem problemow z kierownica,az do wczoraj kiedy sie zimno zrobilo. trzeszczy straszliwie. wie ktos jak to jest ze sciaganiem plastiko za kierownica, czy trzeba kierownice odkrecac przy tym?