Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam dzisiaj zakupiłem piaste wraz z łożyskami do mojego auta. Piasta firmy OPTIMAL http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/e6aa830151d6d463.html

dałem za tą częśc 260 zł po znizkach choc uważam ze to i tak nie jest tanio. Na allegro widziałem taką część firmy MEYLE za 188zł . Stwierdziłem ze z przesyłką wyniesie ok 40zł taniej czyli ok 220 zł wiec nie jest to duza róznica przy takiej kwocie (220-260zł) wybrałem firme OPTIMAL . Na allegro piasta tej firmy kosztuje 310 zł . Czy warto dozucica pare złoty i kupic drozsze? Czy piasta firmy MEYLE tez nie jest zła??

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Biorąc pod uwagę żę taką piastę wymienia się pewnie raz na cały żywot auta ja nie kombinował bym z jakimś "tańszymi" wersjami.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
nie wszystko co tansze oznacza gorsze

To raczej ma bardzo rzadko zastosowanie w mechanice aut szczególnie jeżeli chodzi o części które wymagają przestrzegania wysokich norm produkcyjnych ze względu na ciężkie warunki eksploatacji.

Skoro oryginał potrafi wytrzymać nawet grubo ponad 200kkm to nie widze sensu szukania oszczędności w jakimś tanim zamienniku tylko dlatego że jest tani licząc że i on tyle pojeździ bo szczerze w to wątpie.