Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Byłem u gazownika i powiedział mi że moja instalacja 2 gen lpigazu na sterowniku Voila ma emulację sondy lambda. Czy w związku z tym gdy jeżdze na gazie sonda nie ma żadnego znaczenia( np może być niesprawna) I druga sprawa podobno mam założoną blokadę elektroniczną i nie pracuje mi silnik krokowy od gazu czyli to urządzonko zamontowane za parownikiem. Poco jest ta blokada i dlaczego jest to zablokowane ???????????????
Opublikowano
druga sprawa podobno mam założoną blokadę elektroniczną i nie pracuje mi silnik krokowy od gazu czyli to urządzonko zamontowane za parownikiem. Poco jest ta blokada i dlaczego jest to zablokowane ???????????????

To raczej jakaś bzdura. Może masz blokadę elektroniczną na gazie, tak jak odcinka w benie jak wkręcasz na czerwone pole obracare.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Święta prawda sonda musi działać bo jak nie to jest lipa bo cała instalacja jest sterowana za pomocą sondy a co do silnika krokowego to jego pozycja jest uzależniona od tego co poda komputer gazowy a on wylicza tą wartość na podstawie sondy czasami też TPS - u i ustawień w sterowniku. Odcięcie jakie może występować w sterowniku to tylko odcięci paliw(gazu) przy ustalonej wartości podanej w ustawieniu :twisted2: