Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam! Pacjentem jest BMW 3 gt 2018 2.0 Benzyna. W samochodzie mam zegary jak na załączonym zdjęciu. Do niedawna przy słabym oświetleniu zegary świeciły na biało, przy dalszym ściemnianiu się kolor biały przechodził płynnie w pomarańcz ( bursztynowy chyba tak to się nazywa?)-przynajmniej tak to pamiętam. Od kilku miesięcy białe podświetlenie padło, przy szarówce zegary nie świecą wcale, widoczność mizerna, jak się bardzo ściemni zapalają się na pomarańczowo. Auto na gwarancji, ale w serwisie twierdzą,że tak powinno być i białego podświetlenia nie było? Po tylu tygodniach walki sam już nie wiem, czy było tak jak opisałem, czy tak jak twierdzi serwis ??? Czy ktoś ma w swoim GT takie dokładnie zegary i mógłby opisać jak jest u niego ? https://photos.app.goo.gl/GJjfeQ4EZazX174V6
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Te zegary fabrycznie nie mają białego podświetlenia.

Co niektórzy zmieniają diody na białe, ale wtedy cały czas tak świecą.

Nie ma możliwości, żeby raz świeciły na biało, a raz na bursztynowo.

Opublikowano
Właśnie raczej jest możliwość (patrz filmik), dlatego pytam jak to jest u innych użytkowników tego modelu z tymi zegarami. Ok. 15 s wjeżdża do tunelu-zegary zapalają się na biało, po chwili przechodzą w bursztynowy: