Skocz do zawartości

ROZRZĄD W 2,5 i 2,8 po '96r

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Skąd mam wiedzieć, gdzie szukać informacji na temat rozrządu w tych silnikach? Wydaje mi się, iż sprecyzowałem dość dokładnie skalę problemu. Jak rozpoznać jaki jest silnik pod maską...?
DYLEMAT OKRUTNY MAM
Opublikowano
Skąd mam wiedzieć, gdzie szukać informacji na temat rozrządu w tych silnikach? Wydaje mi się, iż sprecyzowałem dość dokładnie skalę problemu. Jak rozpoznać jaki jest silnik pod maską...?

tak "na oko" to nie widać rożnicy, ale róznią sie m.in. przepływką.

ZAWIOZĘ NA ŚLUB !!!!

%5B640%3A129%5Dhttp%3A//xenonis.whitestarprogramming.de/save_the_e36/img/pics/banner.gif

Opublikowano
Chodzi mi o to jakie są oznaczenia (symbole) silników w poszczególnych latach po '96r i w jaki sposób postąpiono z rozrządem (pasek, łańcuch) w danych typach motorów (tylko 2,5 i 2,8). Przydałoby się też wiedzieć czy VANOS... gdzie mogę o tym poczytać i czy w aucie są jakieś oznaczenia, które jednoznacznie wskazują, że jest zamontowany silnik taki i taki model ten i ten...
DYLEMAT OKRUTNY MAM