Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

Pacjentem jest E91 318d 143km 2010rok.

Po uruchomieniu silnik trzęsie przez kilka sekund, ostatnio trzęsło też po przejechaniu może 2 minut i dojechaniu do świateł. Do tego mam problem z płynną zmianą biegów. Nie jestem początkującym kierowcą i zazwyczaj potrafiłem płynnie jeździć ;) Najgorzej wygląda zmiana z 1 na 2 i trochę z 2 na 3 bieg.

Jak myślicie czy może się odzywać dwumasa ? dodam, że trochę wibruje pedał sprzęgła i drążek. Nie wiem czy ma to znaczenie.

Pozdrawiam

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mi nie zawsze trzęsie po odpaleniu, ale zauważyłem, że przy wyższych temperaturach odczuwałem to częściej, teraz w chłodniejsze dni tego nie czuje.

Trzęsie zaraz po odpaleniu i czasami po dłuższej jeździe drogami szybkiego ruchu gdy staje np na światłach, ale tak jak wspomniałem wyżej teraz już tego tak nie czuje.

Zauważyłem, że mam problem z rozrusznikiem, zgrzyta czasem przy odpaleniu, ale nie wiem czy to będzie miało jakieś powiązanie.