Skocz do zawartości

E30 318 Kombi, problemy przy odpalaniu ciepłego silnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam problem z samochodem, mianowicie gdy go rano odpalam to wszystko jest pieknie, jedzie jak trzeba, ma moc, po rozgrzaniu silnika gdy go zgasze i włącze np. za 10minut znowu to nie chce wejść na obroty, nie ma mocy, musze przejechać 100metrów tak jakby na zdławionym silniku na obrotach 1200-2200 (nawet jak pedał w podłodze) i nagle szarpnie i leci ostro przed siebie, odzyskuje moc spowrotem i potem jest juz ok dopóki nie zgasze silnika...

czego to może być przyczyna?

wymieniłem filtr powietrza, filtr oleju i zalałem nowy ojej z rzeczy które mogą mieć z tym coś wspolnego. miałem dziure w rurze od powietrza i mechanik powiedział, że to może być przez nią bo dostaje dzikie powietrze, ale zalepiłem ją dobrze i jest dalej to samo :(((

Ja sie nie znam, ale wydaje mi sie ze go zalewa za duża ilosć paliwa i dlatego tak jest :oops:

Opublikowano

Witam

JA też tak miałem to była masakra dopiero od 2500 obr

samochód idzie jak trzeba a jak miał 1800 obr to szarpał i chodził tak jak by nie pracowały wszystkie świece mchanicy polecali wymiane chyba wszystkiego za wyjątkiem silnika

Ale wziołem przeczyściłem silniczek krokowy i przepływke bo się przycinała, Ale wymieniłem przewody wysokiego napięcia ćwiece na NGK, kopółke i palec.

i to pomogło w 100%

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
rury puszka-przepustnica się nie zalepia - kup sobie nową w ASO albo w sklepie - często jest tańsza niz używka na szrocie

beemki to choroba - nieuleczalna, ale za to bardzo przyjemna

miłośnik E30 ... użytkownik E46 :)

Opublikowano
rury puszka-przepustnica się nie zalepia - kup sobie nową w ASO albo w sklepie - często jest tańsza niz używka na szrocie

a ile to kosztuje mniej więcej? i napisz dokładnie co to ma być zeby mnie w sklepie zrozumiał...