Skocz do zawartości

zdziera mi tylne opony od wew. strony

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ważne też jest czy masz duża glebe i jakie szerokie felgi oraz ET , Ja mam dosyć glebe , felgi 9,5 cala ET 16 i opony do wyrzucenia co sezon, geometrie mam wzorcową , niestety szeroke felgi i duże obniżenie sprawiają że koło wchodzą w negatyw i nie ma szans , wewnętrzna strona ściera sie 3 razy szybciej niż reszta, no ale coś za cos :mrgreen:

ZAWIOZĘ NA ŚLUB !!!!

%5B640%3A129%5Dhttp%3A//xenonis.whitestarprogramming.de/save_the_e36/img/pics/banner.gif

Opublikowano
I ja tak mialem, co sezon nowe opony tylne a w compakcie tylu nie ustawisz. Zmadrzalem niestety i wlozylem oryginalne amortyzatory i sprezyny nowki, problem zniknal, kat opon nadal jest ujemny a opon nie scina i nie dobija mi juz tyl, a dobijal.
Opublikowano
witam mam taki problem wymieniłem dolny wachacz prawy przod teraz po jakimś czasie patrze tylne lewe koło starta od wewnącz co sie mogło stać ?????????? :search: :search:
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
no i nie wiem zobaczyłem dwie tylne opony i zdarte były od środka zajechałem do warsztatu gdzie zajmują sie bmw i powiedział ze trzeba podnieść tył bo siedzi tak to tłumaczył ze jak tył siedzi to koła sie rozchodzą i śćiera od środka jak go podnieść kupić gumy usztywniające pod sprężyny ???? no nie wiem bmw 7 -32 poradcie coś
Opublikowano
Miałem to samo u siebie miałem gumy pod sprężynami komfot był wtedy o wiele gorszy choć autko podniosło się ale to nie to co nowe sprężyny. I tak zrobiłem kupiłem nówki H&R niebieskie wszystko teraz super auto jest delikatnie obniżone a koła stoją bardziej w pionie. Myślę że to najlepsze rozwiązanie podniesienie auta poprzez nowe sprężyny. :hand:
  • 7 lat później...
Opublikowano

Witam

Mam pytanie u mnie zdziera tylna opone ale tylko jedna lewa strone czy przyczyna tego moze byc luz na wahaczu gornym lewym i delikatny na tuleji plywajacej ale tylko na 3-9 godz?

dzieki