Skocz do zawartości

czy to skrzynia konczy zywot????

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
może ja nie wiem ja w każdym bądź razie tej metody nie preferuje ani nie polecam ja mam swój komp do BMW i jak czegoś nie jestem pewny to sobie podłączam i po sprawie
BMW sie nie psuje
Opublikowano

NO ale przeciez ta prowizoryczna metoda jest dla tych co nie mają kompa :)

Wiadomo,ze lepiej np MOdic'em przemaglowac DME. Wiadomo co i jak. Ale reset sam w sobie nie moze zaszkodzic- to nie zwarcie tylko szybsze oproznianie kondensatorów...

7ka- cos CI zaczeło obcierac, pojechałes do serwisu na kompa , nic nie wykazało , co wg Ciebie miał zepsuc reset ? GDyby była jakakolwiek usterka elektroniki to chyba w serwisie by ją wykryli, nieprawdaż ?

Opublikowano (edytowane)

w serwisie nie robia pełnej diagnostyki auta tylko tam czegoś i kto wie czy nic sie nie popiepszyło w DWA albo EGS przez to ściąganie i zakładanie

nie ZKE

Edytowane przez marek760i
BMW sie nie psuje
Opublikowano

No WSZYSTKO jest mozliwe na tym swiecie ale co ma u licha wspolnego z szarpaniem skrzyni alarm czy centralna elektronika karoserii :)

a ,ze w niemieckim serwisie nie robią pełnej diagnostyki to chyba przesada.

Opublikowano

sorry ale musialem sie przespac ...

ale juz jestem i wracam do tematu..

Frank mi skrzynia nie szarpala tylko normalnie ..jechalem skreci;em w lewo i za chwile dodaje pedal gazu a skrzynia tak jak by byla na luzie z ty ,ze halas moze nie taki wielki ale cos w rodzaju druta wkreconego wydobywal sie w okolicy podlokietnika..chwile postalem wlaczylem P pozniej D i nie bylo takiego stukniecia lekkiego jak kto zwykle bylo..jak wlaczylem D znowu nic i jak dodalem gazu to jakby cos wirowalo..a po chwili znowu P i D i ruszyl i teraz jest ok..ale wiem ,ze to nie jest normalne..czy mozliwe ,ze to przez zresetowanie? nic wczesniej nie wskazywalo na to ze jest cos nie tak ze srzynia..zadnych szarpniec stukow..itp cholera wie niektorzy mowia ,ze to konwektor..ale moze to en zawor sie zawiesil..a moze to ten przegob na wale..ale nie chce mi sie wierzyc ,ze to przez to ,ze odlaczylem akumulator..

a ja nie sprzedaje swojej 7ki.

odpowiem na kazde pytanie zwiazane z felgami,oponami.

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano
A teraz cos dobrego....a wiec jezdzilem caly czas z tym problemem ,uzywalem tylko tiptronica bo na tym jezdzil ok ,niedawno auto stalo prawie 2 tygodnie i rozladowal sie aku ,naladowalem go i jade i co ???skrzynia chodzi jak nowa przelacza biego bez szarpanie itp doslownie jak nowa....robilem przedtem reset ale nie pomogl...jak sie ciesze ze nie dawalem jej do naprawy ani nie wymienialem...