Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Cześć,

Widziałem ze dużo było dyskusji o światłach laserowych oraz o opcji asystenta świateł drogowych. Jednak chciałbym zapytać osoby, które maja na wyposażeniu w swoim bmw G20 normalne standardowe światła ledy i bez opcji asystenta. Czy w nocy na wąskich drogach i przy włączonej opcji świateł Auto (co powoduje przecież normalne włączenie świateł mijania) tez kierowcy dają Wam znać ze ich razicie? Niestety mam tak cały czas na drodze i już kilka osób mnie zatrzymało ze jadę na długich. Oczywiście to jest nie prawda, bo sprawdziłem i długie świecą jeszcze mocniej! Myślałem jeszcze ze może coś jest w kwestii wysokości świateł, ale nie ma żadnego pokrętła czy ustawienia, które koryguje wysokość. Czy ktoś ma podobny problem? Będę mega wdzięczny za głosy i pomoc. Auto mam odebrane świeże z salonu od 3 tygodni.

Edytowane przez Maldini80
Opublikowano

Miałem Auto z salonu na dwa dni i miałem dokładnie ten sam problem — kilka razy mi mrugali że jadę na długich.

BTW: jak spalanie? Czekam na tą samą wersje :D

Opublikowano

Gość zatrzymał samochód przede mną na drodze i wysiadł i podszedł do mnie , zupełnie w dobrej wierze ale był pewny ze na długich jadę. Btw a jak je mam wyregulować ?

Jeśli chodzi o spalanie to w mieście ok 10 ale na trasie do Włoch teraz spaliłem 6,2 jadąc przepisowo.

Opublikowano
Podjedz do ASO albo na pierwsza lepsza stacje diagnostyczną niech sprawdza ustawienie świateł
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Subiektywnie - wrażenie osoby przed nami - nasze Ledy świeca jaśniej - trochę bardziej oślepiają. Jak staniemy przed autem które ma dobrze wyregulowane/ustawione światła H7 i led to nasz odbiór będzie iż ledy świeca jaśniej.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Czasami dostaję długimi od jadący z przeciwnego pasa, moim zdaniem winna jest mała inteligencja czujnika zmieniającego drogowe na mijania
Opublikowano
Odebrałem dzisiaj swoje G21 z serwisu po montażu haka. Przy okazji powiedziałem by sprawdzili światła, bo kierowcy z naprzeciwka mrugają, że ich oślepiają światła mijania. Faktycznie wyszło "nieznacznie za wysoko" i wyregulowali na maszynie. Podczas jazdy widać różnicę, więc jak ktoś ma wątpliwości to warto się wybrać do ASO sprawdzić :wink:
Opublikowano
Ano prawda nawet nówki maja cos czasem że ustawione a co dopiero kilkuletnie auta. Warto sprawdzić w aso lub w warsztacie co ma sprzęt do kalibracji świateł.