Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czytalem watki o AC ale troche stare :P

Sprowadzilem sobie 316 compact i chce miec AC,

ale co zadzwonie do jakiegos agenta , dostaje rozne odpowiedzi.

Prosze napiszcie mi ile mnie bedzie kosztowac AC dla mojego bmw.

Ponizej troche danych

OC

60% znizki

wiek >25 lat

prawko >5 lat

AC

kiedys mialem 2 lata w PZu i nie skorzystalem nigdy.

Koszty wlasne 10%

jeden wlasciciel, brak dzieci, Krakow.

BMW

01.1996 >10 lat

150000 km

316i

wartosc: chcialbym 15000 :)

Ceny sa od 800 zl (w co nie wierze) do 2500 pln.

Gdzie najkorzystniej zrobic AC. Moze byc razem z OC byle bylo

w miare...

Wykorzystaj potencjał swojej nowej Garrettki :8)

Pomoc drogowa w Krakowie http://www.janhol.pl

-------------

C-O-N

Opublikowano
ale AC glownie chcesz ze wzgledu na kradziez i szkode calkowita? jesli tak to zainteresuj sie MINI CASCO w PZU. JEst duzo tansze, roznica polega na tym ze chroni CIe tylko przed szkoda calkowita i kradzieza. W sumie najwazniejsze...

Prowadzę sklep z częściami do samochodów.

[email protected]

www.czescidobmw.pl

Opublikowano
ale AC glownie chcesz ze wzgledu na kradziez i szkode calkowita? jesli tak to zainteresuj sie MINI CASCO w PZU. JEst duzo tansze, roznica polega na tym ze chroni CIe tylko przed szkoda calkowita i kradzieza. W sumie najwazniejsze...

Tak ale Mini Casco w PZU jest tylko dla samochodow do 8 lat... a Pelne AutoCasco do 12 lat, wiem bo sie sam dowiadywalem jak to jest w PZU :)

Opublikowano

Tak ale Mini Casco w PZU jest tylko dla samochodow do 8 lat... a Pelne AutoCasco do 12 lat, wiem bo sie sam dowiadywalem jak to jest w PZU :)

niby tak jest, ale ja mam MINICASCO zawarte 08/2006 , a BMW z 95 roku. Agent sam moze zdecydowac po stanie samochodu czy mimo wyzszego wieku mozna zawrzec takie ubezpieczenie.

Prowadzę sklep z częściami do samochodów.

[email protected]

www.czescidobmw.pl

Opublikowano

misiek666 czytalem ten temat.

Potrzebuje generalnie samej kradziezy. Bez reszty sie obejde.

Auto jest styczen 96 wiec ma juz ponad 10 lat. Stan jest super

wiec raczej z ubezpieczeniem nie powinno byc problemu.

Pytam bo rozbieznosci sa spore pomiedzy stawkami.

Kolwal: dzieki za info. Sprawdze oferte :)

-------------

C-O-N

Opublikowano
...Potrzebuje generalnie samej kradziezy...

...no to polecam PZU: płaciłem tydzień temu (stawki mogą być różne w zależności od regionu kraju, wielkości miasta etc., ect.): 151 (ze zwyżką bo na raty) zł I rata AC od samej kradzieży (mam też auto 10 letnie, i nigdy dotychczas nie płaciłem AC), 266 (ze zwyżką bo również na raty) zł za OC+Assistance Mini (mam 60% zniżek + jakaś zniżka bo auto sprowadzone i pierwszy raz rejestrowane w kraju)...aaa i jeszcze jednorazowo NW 26 zł...

Opublikowano

Kurcze jakbym zadzwonil do 100 agencji to w kazdej maja inna stawke.

Jak tu cos wybrac :roll:

No to nawet na 4 raty wychodzi 1000 za rok. Narazie w generali znalazlem 1350 zl/rok pelne (szkody tez) AC+OC+NW (OC 60%, AC 0%).

Szukam, dalej moze cos jeszcze wykombinuje.

-------------

C-O-N

Opublikowano

Polecam PZU. Z ta firma najmniej klopotow (opierajac sie wprawdzie na nie moich opiniach). Moje prawie 12 letnie auto ubezpieczylem na 14.000 i płacę składke roczną 1.100 zł (i to jeszcze ze zwyżką za raty, tak to by było 1000), przy czym mam zero znizek na AC, a na OC 60%, ale na start dali 30% znizki na AC (z recji max znizki z OC). Nigdzie nie znalazłem korzystniejszej oferty...

Pozdrawiam!

nie ma starych BMW, są tylko zaniedbane...
Opublikowano

No jak do tej pory jest dokladnie tak jak mowisz, tylko

AC jest od kradziezy i calkowitego zniszczenia :cry:

Sprawdze jeszcze ile za pelne AC bo jak zwyzka bedzie ok. 200 zl

to zima bedzie spokojna :8)

-------------

C-O-N

Opublikowano
mogę ci polecić taką firme CIGNA ubezpieczałem tam ostatnio dwa auta,kumpel miał szkode i wypłacili bez gadki,za pakiet OC-AC od 14000 wartości zapłaciłem 888zł za rok.Kuzyn ma ubezpieczone w Samopomocy Golfa II pukneła go w tył brama,uszkodzone lekko zderzak,rysa na klapie,i utrącony tył reflektor-dostał 900zł!!!remont kosztował 200zł a golf warty 6000zł,płaci OC-AC 525zł za rok
Opublikowano
No jak do tej pory jest dokladnie tak jak mowisz, tylko

AC jest od kradziezy i calkowitego zniszczenia :cry:

Sprawdze jeszcze ile za pelne AC bo jak zwyzka bedzie ok. 200 zl

to zima bedzie spokojna :8)

Mam pełne AC, z tym, że przy szkodach do 70% partycypuje w kosztach (20%), natomiast powyżej 70% i kradzieży - dostaje pełny zwrot.

nie ma starych BMW, są tylko zaniedbane...
Opublikowano

mecik ...

Dzwonilem tam wlasnie.

1944 zl za pelne AC to twoje 880 ? :norty:

Pozatym co najwazniejsze NIE UBEZPIECZAJA AUT SPROWADZONYCH :duh:

OC 440 pln :mad2:

Tak, ze dalej 1350 zl za pelne AC +OC+NW w PZU to najkorzystniejsza oferta jak do tej pory.

-------------

C-O-N

Opublikowano
con,sorko nie dodałem że mam zniżki:60% w oc,30% w AC,więc moja pomyłka :modlitwa: co do ubezpieczania lub nie aut sprowadzonych to dziwne troche bo moje było sprowadzone przeze mnie osobiście i mi je ubezpieczyli,robiłem to we wrzesniu b.r..pozdro