Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam jadac stała predkoscia 80-90km/h przy delikatnym wcisnieciu gazu slychac delikatny gwizd z tylu auta po puszczeniu nogi z gazu dziwek przestaje byc slyszalny... cisza tez jest w tedy jesli szybko rozpedzzamy auto... To onzaka konczącego sie dyfra?
Opublikowano
łozysko na wale? jest to minimalny gwizd tylko przy delikatnym muskaniu pedalu gazu.... i zaczyna sie od 80 a nic juz nie slychac przed 90km/h
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Łożysko koła, właśnie jak wyje przy danej prędkości i potem przestaje to stawiam na łożysko.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Hej

Ja miałem podobnie tylko przy prędkości około 160 słychać było gwizd tak na 1kHz-2kHz który zanikał około 166km/h, wystarczyło puścić gaz i nie gwizdało, w moim przypadku pomogła wymiana tarcz wraz z klockami po czym problem ustał

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Miałem podobnie. Metaliczny dźwięk przy prędkości 110-120. Zregenerowalen nawet przedni dyferencjał bo u mechanika usłyszałem że to na bank to. Okazało się łożysko koła tylko druga strona niż myślałem. Obstawiałem prawa była lewa...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam.

Czy problem został rozwiązany? Mam podobnie w przedziale 90-110 km/h przy delikatnym muskaniu pedału gazu słychać pisk/gwizd raczej z tyłu auta. Pisk znika jak puszcze całkowicie pedał gazu i pojawia znowu przy jego dodaniu. Powyżej i poniżej tych prędkości dźwięku pisku/gwizdu nie ma.

• 4 miesiące temu...
  • 3 lata później...
Opublikowano
W dniu 29.08.2021 o 20:13, KamilSSP napisał(a):

Witam.

Czy problem został rozwiązany? Mam podobnie w przedziale 90-110 km/h przy delikatnym muskaniu pedału gazu słychać pisk/gwizd raczej z tyłu auta. Pisk znika jak puszcze całkowicie pedał gazu i pojawia znowu przy jego dodaniu. Powyżej i poniżej tych prędkości dźwięku pisku/gwizdu nie ma.

Hej rozwiązałeś może ten problem ?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
W dniu 20.01.2025 o 11:45, pio1212 napisał(a):

Hej rozwiązałeś może ten problem ?

Niestety nie, dyfer wymieniony 2 razy, piasty wymienione, nic to nie pomogło. Byłem nawet w firmie która specjalizuję się niby w naprawie mostów, nic nie poradzili. Podobno te mosty są wadliwe, ale ile w tym prawdy nie wiem, wymiana mostu na nowy za 10k nikt nie daje gwarancji że to pomoże. Jedynie poszukać identycznego auta które nie wyje i przełożyć most, zobaczyć co się stanie, ale na razie takiej możliwości nie miałem. 

Opublikowano

U mnie jednak udało się to zrobić i był to dyfer , a wcześniej był wymianie 2razy na używany i raz regenerowany 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Coraz częściej widzę podobne tematy z dziwnym piskiem z tyłu i wymianami dyfra po kilka razy. Chyba te dyfry sa jakieś walnięte, co któryś przynosi efekt i nie piszczy.