Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam taki problem iż jadąc autem zauważyłem że po przejechaniu 30km nadal dmucha mi w kabinie zimne powietrze dodam że sprawdziłem tem. układu chłodzenia i pokazywało mi 97 98 stopni.Dałem na maxa tem.w środku i nic załważylem że ze zbiorniczka wyrównawczego korkiem wyleciało trochę płynu gdy go leciutko popuściłem wyleciało powietrze i temeratura nagle spadła do 86 stopni. Proszę o pomoc.BMW E91 320D 163KM
Opublikowano
Zamówiłem ten tester na alegro oby sie nie zabarwił.Dodam tylko jeszcze że miesiąc prędzej walnołem w sarne i wymieniałem zderzak z lampą i od tej pory tak coś szwankuje.
Opublikowano
Witam zrobiłem ten test i o dziwo kolorek się nie zmienił.Zamówiłem nowy korek od wlewu i zobaczymy jak to nie pomorze to nie wiem, dodam że temperaturę przy 140km pokazuje mi od 84-88 stopni. Macie jakieś pomysły? Pozdrawiam
Opublikowano (edytowane)
Witam zrobiłem ten test i o dziwo kolorek się nie zmienił.Zamówiłem nowy korek od wlewu i zobaczymy jak to nie pomorze to nie wiem, dodam że temperaturę przy 140km pokazuje mi od 84-88 stopni. Macie jakieś pomysły? Pozdrawiam

Jak w n57 miałem problem z ogrzewaniem podobny, to zmienili termostat główny. U mnie właśnie trzymał 88*C ~ teraz jest ~10 więcej. Musiał bym sprawdzić przy 140 jak teraz trzyma ale na pewno lepiej grzeje.

W ogóle nie masz ciepłego? U mnie się objawiało raczej tak , że jak już jest nagrzany i stanie się na jakieś 5-10min i zostawi włączony silnik to zaczyna grzać, ale wystarczy chwile pojechać powyżej 100 i znów było słabo.

Edytowane przez wrednybartek
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Witam .Wymieniłem termostat na oryginalny ,korek od zbiorniczka i po tygodniu znowu płyn mi wyciekł korkiem dodam że robiłem test na spaliny i płyn mi nie zabarwił się .Już nie mam pomysłu.Jakieś rady?
Opublikowano
Witam,dodam tylko że jak odpowietrzę układ to nagle zwiększa mi się zasięg o około 150 km nie wiem ktoś coś.