Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czy ktoś jużrobił taki zabieg, mam do kupienia E34 z 92 525i roku z napędem na 4 kółka w dobrej cenie, full wypasik, ale minusem tego auta jestto żę ma gaz II gen. Chciałbym przeobić to na sekwencyjny, ale nie wem czy to sie opłaci, pytanie to jaki koszt takiej przeróbki żeby wszystko poprawnie działało?? Ktoś to robił już. Nie chce meczyć tego silnika gazem II gen i odbierac sobie przyjemnosc jazdy :mad2:
Opublikowano
witam,powiem ci tylko tyle,że praktycznie możesz zostawić tylko zbiornik na gaz a reszta do wymiany, nawet jeśli ktoś ci powie,że możesz zostawić jakieś pierdoły, to daruj sobie - zaoszczędzisz parę stów a auto nie będzie jeżdziło jak trzeba i tylko się owkurzasz i nerwów napsujesz.nowe to nowe i szlus.nie oszczędzaj na podzespołach,miałem już kilka wózków z gazem i wiele różnych rzeczy robiłem, dziś mam nową sekwencję w mojej nowej bmce i śmiga jak złoto. komputer tak ustawiłem,że nie ma różnicy w osiągach na benzynie czy na gazie,przemyśl to.pozdrawiam
Bogdan28
Opublikowano
Czyli faktycznie musze zakladac nowa instalke sekwencyjna , czyli po prostu koszta normalnej instalki sekwencyjnej czyli powiedzmy 3500tyś pomniejszając tą sumę o cenę zbiornika czyli jakieś 300złotych?? nie wiem czy sie oplaci, autko moge kupic za 11tyś z ta instalacja II gen jezdzila ona rok i jeszcze rok gwarancji, moze jakis aklad wzialby to w rozliczeniu
Opublikowano
witam,jeśli walnie ci przepływomierz - to już wiesz ile musisz wydać, teraz jakieś kable,świece,reduktor itp,itd, poważnie mówie - przemyśl to wszystko dobrze
Bogdan28
Opublikowano

Kolego przeciez piszę , ze chce załozyc sekwencje własnie dlatego aby nie było walniętych przepływek itp :mad2: i pytam czy mozna instalke II gen przerobic na sekwencje tzn jakie podzespoly mogo zostac ale z tego co teraz sie dowiedziałem to tylko zostaje butla i przewód od gazu od butli :) wiec koszt instalki o jamies 500złotych mniejszy bo mialbym wlasna butle

temat przezemnie zamkniety prosze o zamkniecie admina jesli mozna sprawa rozwiązana