Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Od Paru dni jestem właścicielem samochodu BMW 1 E87 Lci 2007R 177km n47, w związku z tym mam parę pytań , dodam ze nigdy nie miałem BMW i mam może parę głupich pytań :

1.Czy usuniecie Ekologii w tym silniku czyt. DPF + EGR + KLAPY + Chip ( głownie ze względu poważnej AWARII jakie się mogą przydarzyć podczas eksploatacji ) wiąże się z poważnymi awariami tej jednostki , ma ktoś wykonany taki zabieg u siebie i może sie podzielić spostrzeżeniami i użytkowaniem samochodu ? W innym dieslu Marki VW Nie wpływa to kompletnie na uzytkowanie .

2.Mam do wymiany tarcze z tyłu + Czujniki ( zapaliła sie kontrolka dzisiaj ale o wymianie wiedziałem ) czy podczas wymiany tych elementów jestem w stanie usunąć inspekcie Hamulców po wymianie bez używania OBD2 ? Słyszałem różne zdania wole się zapytać i upewnić . Dodam od siebie ze mam nawigacje IDrive razem z komputerem .

3.Miewam jakiś pojedynczy stuk podczas puszczenia gazu / dodania / redukcji biegu , stuk wydobywa się z tylnego mostu -/ wyglada to tak jak by uszkodzona poduszka silnika ale ewidentnie z tyłu ) Czy sam organoleptycznie jestem w stanie zdiagnozować Awarie ? Może ktoś miał podobny przypadek i wiedziałbym gdzie zajrzeć , dodam od siebie ze nic nie huczy, ale wydaje mi sie że to z okolić Dyfra

4.Jak sprawdzić który czujnik zużycia klocków prosi o zajrzenie do siebie - mam komunikat tylko zgłoś się do serwisu w celu wymiany okładzin hamulców - zużyte - czy w menu licznika jest taka pozycja która odpowiada za przód lub tył?

Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

1 , Wywalenie nic nie uszkodzi . Tylko ktoś kumaty to musi zrobić

2. Reset robi się bez kompa . Bez niego nie dowiesz się który czujnik . Są dwa lewy przód i prawy tył .

3. Stuk z tyłu to : wał , dyfer , półosie ,ultra luzy w zawieszeniu . Przyczyna jedna lub wszystkie na raz .