Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Panowie orientuje się ktoś czy jest jakiś sposób na przekładkę tego ramienia:

e4920f8078e154acc1f7fb3a25673222.jpg

mam czujnik z przodu dwuletni febi ale ramie mi pękło z mojej winy.Zamówiłem używany czujnik i pytanie takie jest jakaś opcja przełożenia ramienia z używanego do mojego? bo mój jest nowszy czujnik i dlatego pytam czy się da ewentualnie zrobić jak to na YT pokazał koleś z e46garage wzmocnienei ramienia czujnika,kawałek blaszki, dwa otwory w blaszce plus jeden w ramieniu czujnika

Opublikowano

póki co Swój robie tak jak ten tutaj

a tamten zamówiony będzie sobie leżał w razie w.Mój jest z 2015r a tamten z 2003r więc u mnie świeższa elektronika :roll:

Też uciąłem szlifierką kawałek małej blaszki zrobiłem dwa otwory,blaszkę oczyściłem na błysk psiknąłem novolem podkładem a na to jakiś pod ręką rush paint spray czarny,skręcę dodatkowo na śrubę dam kapkę preparatu LM przeciw odkręcaniu śrub i powinno hulać aż miło :roll:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Osobiście przekladałem. Tylko zaznacz sobie w jakim miejscu masz ramię żebyś nowego nie założył w innym tzn pod innym kątem

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

Opublikowano
Ale co tu znaczyć jak ramie obraca się 360stopni czyli w koło :roll: a jak w ogóle zdjąłeś ramie? podważałeś czymś czy jak? bo tutaj na ramieniu plastikowym jest taki srebrny bolec/nit?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wiem że się obraca ale gdy wymieniłem ramię coś było nie tak i musiałem ustawić je w odpowiednim miejscu. Jak ściągnąłem już nie pamiętam ale możesz też podgrzać opalarką to zejdzie łatwiej

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Opublikowano

zrobiłem ten swój na zasadzie takiej jak typ z YT :roll: kawałek blaszki,dwa otwory,blaszka pomalowana,w ramieniu jest po środku tez otwór mały i rozwiercony na otwór by przełożyć małą śrubkę :roll: Nakrętkę tez na pół sobie szlifierką przeciąłem :roll: nic nigdzie nie wadzi a dodatkowo jeszcze dałem po kropelce kleju do gwintów LM tak profilaktycznie i wszystko hula.

Ramie pęka jak ktoś demontując wahacz lub amortyzator przedni nie odłączy czujnika to jest pstryk :roll:

Opublikowano
Podepnę się po temat by nie zakładać nowego , jest jakaś różnica między czujnikiem z przodu a tyłem (Febi) ? prócz numerów i ceny ? pytam bo muszę obydwa wymienić a cenowo róznica jest ..
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jest na pewno bo są inne numery. Nie wiem czy właśnie z tego powodu nie zmieniłem położenie dzwigni

Sprzedam

Opublikowano
Jest na pewno bo są inne numery. Nie wiem czy właśnie z tego powodu nie zmieniłem położenie dzwigni

A zamienniki działają ? mam na myśli Febi bo ori czujniki cenowo przyprawiają o zawrót głowy :mrgreen:

Opublikowano
febi to oe bmw.To to samo tylko będziesz miał numery zeszlifowane :) a cena polowe mniej :roll:

Dzięki za info , może i te czujniki to faktycznie zeszlifowane numery i są ori OE bo z reszta ich części to różnie bywa :lol: