Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich

Nie dawno kupiłem auto i przy 1 próbie naładowania wyskakuję mi komunikat za niskie napięcie sieciowe , ladowanie jest nie możliwe. Próbowałem ze zwykłego gniazdka jak i z dwóch innych stacji ladujacych z wtyczka typu 2 (miejskich , i na parkingu przy pracy,mamy darmowe ładowarki , 11kw )

Komunikat ten sam .

Pytanie ,moze złe coś robie ? Albo coś w aucie jest zepsutego? Dodam ze podczas jazdy akumulatory doladowuja się. Obecnie mam 9% i jazda edrive max tez jest możliwa.

Proszę o podpowiedź, może ktoś miał ten problem

Opublikowano

Hej,

Próbowałeś bawić się opcjami? Spróbuj na niższym poborze energii, albo zmniejszonym.

Kiedyś czytałem, że częste błędy ładowania wynikają z usterki w samej ładowarce lub kablu ładowania. Próbowałeś różnymi kablami? O ile masz od kogoś do dyspozycji, albo w jakimś salonie podpiąć i przetestować czy inny kabel może działa.

Opublikowano

W opcjach zmieniałem , na wszystkich tak samo.

Jutro mam wizytę w serwisie , dam znać co było nie tak .

Kabli nie zmieniałem , nie mam takiej możliwości.

Fachowcy z bmw stwierdzili, że padl jakis moduł, nie jestem w stanie powiedzieć jaki . Przy nastepnym razem kiedy czesc przyjdzie i pojadę na wymianę napise co i jak dokładnie. Koszty części i naprawy , jesli mi powiedzą ile by wzięli po okresie po gwarancyjnym . Moje auto jest jeszcze na gwarancji .

• 1 rok później...
Opublikowano

Cześć

możesz podzielić się co było problemem - mam dokładnie taki sam przypadek i zero pomysłów co nawaliło.