Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, przy sprowadzaniu auta z zagranicy nie działał moduł PDC zero reakcji (czujniki przód i tył) ostatnio sie zabrałem za to i ruszyłem po kolei bezpieczniki itd. Kiedy wkońcu dogrzebałem się do samego modułu w bagażniku okazało się że go tam nie ma wcale :shock: , wiszą same wtyczki (2 białe i 2 czarne).

Moje pytanie jest następujące, który moduł mam kupić? Na allegro widzę z 2 jak i z 3 wtyczkami.

Ktoś również chyba dołożył klamki od bezkluczykowego dostępu (kluczyk mam 1 i to zwykły). Ista nie widzi także modułu od nich, tak powiedział mi kolega który diagnozował. Więc żeby także tą opcję uruchomić co muszę zakupić?

Z góry dziękuję za pomoc.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Do modułu PDC idą trzy wtyczki jeśli masz na przód i na tył. Z dwoma wtyczkami jest tylko na tył. W bagażniku w tym samym miejscu jest chyba jeszcze moduł od haka. Dekodowałeś VIN, żeby wiedzieć co auto ogólnie miało po wyjeździe z fabryki? Czy było keyless czy nie?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Modułu PDC nie ma bo pewnie zalany był . Dołożenie bezkluczykowego systemu to sporo zmian jednak . Bym to olał .
Opublikowano
Do modułu PDC idą trzy wtyczki jeśli masz na przód i na tył. Z dwoma wtyczkami jest tylko na tył. W bagażniku w tym samym miejscu jest chyba jeszcze moduł od haka. Dekodowałeś VIN, żeby wiedzieć co auto ogólnie miało po wyjeździe z fabryki? Czy było keyless czy nie?

Vin próbowałem na różnych stronach ale nie mogę się jakoś doczytać co i jak. Możecie polecić jakąś stronę gdzie można to wyczytać?

Ok czyli muszę szukać z 3 wtyczkami, po zakupie takiego modułu muszę go zakodować? Ma ktoś jakąś instrukcje jak to zrobić i w którym programie? (programy jak inpa, ncs itp mam już zainstalowane i się uczę)

Klamki od keylessa mam już założone i kluczyk chyba też bo gdzieś wyczytałem że z klapka z tyłu jest to kluczyk keyless. Gdzie znajduje się wogole moduł od tego? Tam gdzie pdc?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Kodowanie pdc-ncs expert

Lokalizacja CA-tam gdzie pdc.