Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich,

mam problem z demontażem przedniej lampki podsufitki, tylna wyszła bezproblemowo. Próbowałem wzorować się na poradnikach do innych modeli, jednak mam wrażenie że prędzej uszkodzę niż wyjmę.

Kto wie jaka jest różnica między przednią a tylną lampką podsufitki jeśli chodzi o demontaż?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Bierzesz dwie karty bankomatowe , wciskasz róg karty na wysokości jednej lampki do czytania jak i drugiej. Są tam blaski , które po cofnięciu uwalniają lampę z podsufitki. Karty wciskasz od strony bagażnika.

Powodzenia...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Te blaszki to raczej są od strony przedniej szyby . Popatrz na fotki tych lampek na allegro .

Zgadza się, blaszki są od strony szyby czołowej

Opublikowano
Nie mam chyba takiej wprawy aby cofnąć blaszki kartami, jednak dałem radę płaskim wkrętakiem. Żarówki wymienione na LED pięknie świecą w zimnym białym kolorze :8) . Wymiana przebiegła bez żadnych szkód, dzięki serdeczne za pomoc!