Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Wczesniej napisalem posta odn. wzmacniacza i subufera, który chce zainstalować w samochodzie, ale widzę, że może się to wiązać z dużymi przeróbkami wieć w tej chwili rozważam jeszcze jedną możliwość: zmianę radia badź głośników. I tutaj mam problem: co jest za słabe w tym samochodzie, że to tak źle gra, odpowiedzialne jest radio ( BMW Bisness) czy raczej głosniki?

Opublikowano
W sprzęcie audio za 80% brzmienia odpowiedzialne są głośniki .Ale zmieniać trzeba na naprawdę lepsze .Niestety dobre głośniki muszą być nowe lub prawie nowe , markowe i drogie.Moje preferencje są takie:1- zmiana głośników .2-wzmacniacz i dobry bas. 3-nowe radyjko plus to wszystko co poprzednio. :hand:
Opublikowano

Po tym co się tu naczytałem na temat wzmacniacza i problemów z jego podpięciem to chyba sobie daruje. Teraz myśle nad dwiema opcjami:

- zmiana tylko radia na jakieś dobre

- zmiana głośników + radia na BMW Bisnuess CD (Alpine),

która opcja według Was bedzie lepsza? Jezeli głośniki to jakie proponujecie? Jestem w stanie wydać od 300- 400zł na pare.

Opublikowano
W sprzęcie audio za 80% brzmienia odpowiedzialne są głośniki .:

zonk , głośniki same od siebie nie grają i zagraja tak jak je napędzisz . czyt to wzmacniacz robi granie i od tego nalezy zacząć .

marnujesz życie jeżeli nie jesteś dobry w tym co robisz
Opublikowano
Nie rozumiem w czym masz problem. Zawsze zmiana audio w kazdym samochodzie wymaga troche pracy. Polecam ci na poczatek zmiane radia, pozniej jesli bedzie mało to glosnikow. Na koniec dolozysz chincze i wzmak z bassem :]

Xdrive

Koder

Opublikowano

Wszyscy piszą tylko o głośnikach i radiu...

Prawda jest taka, że nawet seryjny głośnik zagra o wiele lepiej, jesli zrobimy wygłuszenie drzwi. I wcale nie wiąże się to z duzymi kosztami, bo wykleić matami bitumicznymi nie jest wcale trudno.

IMHO montowanie wysokiej klasy glośników w seryjne gniazda i niewygłuszone drzwi kompletnie mija się z celem...

320d `02 by MT 184KM@406Nm
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

najłatwiejszym sposobem jest wymiana głośników, zestaw komponentowy do przodu (midbass 165mm, zwrotnica, tweeter 19mm jedwabna kopółka) DLS-a, Eton'a koszt ok. 790 PLN oraz głośników w tylniej półce (miejsce fabryczne bez cięcia i przeróbek !!) nie pamietam czy wejdzie 13-tka czy może 16-tka-

koszt ok. 450-550 PLN.

W drugim etapie zawsze można dołożyć wzmacniacz i ewentualnie subwoofer koszt od. 1500 PLN

:mad2:

tyle w mailu dostałem od Kliniki Dżwięku