Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Odpowiedzi 57
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

No i pozmieniałem sobie parę ustawień (Start/Stop itd.)

Wrzuciłem virtual cockpit z M a potem z Alpiny. Ten z M fajny ale obrotomierz wyskalowany do 8000 obrotów jakoś dziwnie wygląda w dieslu :lol:

uc?export=view&id=1FaPge5Fwcav0pjcV9tjDUvwMKQQpHkZW

uc?export=view&id=1FaH_EoL1fKVHihxhNrexlvmCCjtqAc-L

Opublikowano

Da się w ogóle zmienić format samych zegarów czy zawsze muszą tak być, żeby na środku było miejsce na mapę?

Mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu odbiorę swoją g21. Początkowo miałem mieć standardowe zegary z uwagi na ich czytelność, ale nie chciałem czekać 4 miesięcy i będzie LCP. Jak dla mnie ten wyświetlacz jest nie do końca czytelny, ale może się przekonam;]

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

piękna ta z Alpiny :cool2:

dwa pytania :

1- czy możesz tak zrobić tym cudeńkiem żeby odpalić auto od razu w trybie SPORT IND. z wyłączonym S/S ?

2- te różowe światła od kamer w górnej środkowej części wyświetlacza głównego , czy są widoczne dla oka ?

Opublikowano (edytowane)
Da się w ogóle zmienić format samych zegarów czy zawsze muszą tak być, żeby na środku było miejsce na mapę?

Można sobie wybrać w iDrive co ma być wyświetlane na środku np. informacje z asystentów jazdy, albo po prostu nic :)

piękna ta z Alpiny :cool2:

dwa pytania :

1- czy możesz tak zrobić tym cudeńkiem żeby odpalić auto od razu w trybie SPORT IND. z wyłączonym S/S ?

2- te różowe światła od kamer w górnej środkowej części wyświetlacza głównego , czy są widoczne dla oka ?

1 - musiałbym sprawdzić, na pewno da się ustawić dany tryb np. sport jako domyślny. Nie wchodziłem jeszcze w Expert Mode :)

2 - nie, są widoczne tylko na zdjęciach

Mam niestety też mały problem a mianowicie po powrocie do pierwotnych ustawień nie zmieniają mi się kolory itd. przy zmianie trybu (np. na eco pro) :(

Edytowane przez drago19
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Kurczę gdzieś widziałem ten problem na bimmerpost i chyba jakoś się udało wybrnąć, może tam poszukaj.
Opublikowano

Udało się :D - backup/restore a następnie powrót do ustawień fabrycznych.

Chociaż całkiem zapomniałem, że przecież jest taka opcja w iDrive do ustawiania, czy przy zmianie trybu ma się zmieniać kolor zegarów. Niestety w stresie człowiek nie myśli racjonalnie :lol:

Następnym razem sprawdzę.

Niestety dopadł mnie też problem z lusterkiem opisany już na forum (https://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=215&t=366627&hilit=lusterko&start=15). Lusterko po stronie pasażera jest "martwe".

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Wczoraj padło drugie lusterko. W sumie to mogli od razu oba naprawić jak byłem u nich z prawym lusterkiem.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie ma jak awarii przed Świętami :duh:

Po jakim czasie od awarii pierwszego lusterka ? Pewnie u mnie będzie podobnie

Opublikowano
Po 3 tygodniach, ale raczej po następnej wizycie na myjni. Termin w serwisie mam w przyszłym tygodniu a auto postało w garaży i dzisiaj lusterko znowu działa.
  • 4 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
I tak samo u mnie się działo , po 3 tygodniach padła elektryka w prawym lusterku , czyli mamy takie same twarde dowody statystyczne co skuteczność szczepionki na COVID , że warto wymieniać komplet w obu lusterkach bo szkoda czasu na kolejną wizytę w ASO po 3 tyg. , choć to pozostaje teorią , bo żadne ASO nie wymieni działającą elektrykę dopóki nie nastąpi jej awarię :roll:
Opublikowano
No przydałoby się trochę poszanowania czasu klienta. Byłem umówiony z tym drugim lusterkiem i doradca serwisowy zaproponował taki termin, żeby zdążyli spokojnie zamówić części. Przyjeżdżam i zostawiam auto u innego doradcy, bo tamten był na urlopie. Po jakichś 2 godzinach dzwonią, że to rzeczywiście usterka tego modułu :idea: i że zamówili części, które będą następnego dnia :duh:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie dali zastepczaka? :D
male-bmw-2.png
Opublikowano

Dali, najpierw

uc?export=view&id=1H0BaUVrQ4vSxslx4Pnj2Q66TFBwzzZtb

ale jak się dowiedziałem, że auto zostanie u nich dłużej przez te części, których nie zamówili to "wynegocjowałem" :wink: wymianę na Mini Cooper S. Chcieliśmy na spokojnie porównać z naszym S (R56)

uc?export=view&id=1H3l0r602m9ics1YLJdDhy-yJoWEDIE3p

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano (edytowane)
Bardzo fajna! :) Kombiaczka mi właśnie brakuje. Zestawienie kolorystyczne na plus, silniczek pewnie świetny :) Ooki co nie bedzie czarnego grilla?

Dzięki

Tak, ten grill chodzi mi już jakiś czas po głowie. A od kiedy założyłem koła zimowe na czarnych felgach to mi go wręcz brakuje :) Może będę zmieniał grill razem z kołami :lol:

W końcu się zdecydowałem na zmianę grilla i nie żałuję. Moim zdaniem teraz auto wygląda lepiej. Oglądałem wiele zdjęć i jakoś nie byłem przekonany na 100%, ale teraz już wiem, że to był dobry wybór :D

uc?export=view&id=1I4ijgX2cUlkcFkbi3ChKBR5bQss-h5t4

uc?export=view&id=1I5aVNLEvR0-Eyv3qQGzBDghuo2QBvN-V

Dla porównania

uc?export=view&id=1IBxKEEK53UIOAvXiNHjgt0WrOHTZrCEB

Edytowane przez drago19
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Bardzo fajny efekt po zmianie, bo jednak chrom wyglądał trochę jakby ktoś zapomniał zmienić przy montażu :wink:

Czarne felgi dopełniają całości! :cool2:

Audi A4 2.0Tq /CompSport stage 1/

BMW F20 /CompSport stage 1/ - było

BMW G21 318d - jest

Opublikowano

Dzięki, w sumie sam nie wiem, dlaczego tyle z tym czekałem :)

A co do samej wymiany, to nie było tak łatwo jak na filmikach w sieci. Może trochę za bardzo ostrożnie poszedłem do sprawy, ale nie chciałem nic uszkodzić a plastiki trzeszczały :D

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Piękny :cool2: odnoszę wrażenie że ten kolor jest stworzone do czarnych dodatków
Opublikowano (edytowane)
Pieknie wyglada, a na ktorych felgach teraz jezdzi?

Dzięki :)

Aktualnie wciąż na zimówkach, czarnych 18'' 796M, ale na sezon letni wrócą 19" Double-Spoke 793 i nowe nakrętki (dostałem od syna na urodziny :) )

uc?export=view&id=1IU8cs_hQu4QRJGZQCx_Din67fx_zukxw

Edytowane przez drago19
Opublikowano
Piękny :cool2: odnoszę wrażenie że ten kolor jest stworzone do czarnych dodatków

Zwłaszcza przy zachodzącym słońcu, chociaż przy jaśniejszym oświetleniu czarny bardziej kontrastuje z jasnym wcieleniem Dravit'a :D

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Pieknie wyglada, a na ktorych felgach teraz jezdzi?

Aktualnie wciąż na zimówkach, czarnych 18'' 796M, ale na sezon letni wrócą 19" Double-Spoke 793 i nowe nakrętki (dostałem od syna na urodziny :) )

uc?export=view&id=1IU8cs_hQu4QRJGZQCx_Din67fx_zukxw

Polecam spinery ori bmw oklejone na czarno / biało, dziś do siebie wrzuciłem

male-bmw-2.png