Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam taki mały problemik a mianowicie świeci mi cały czas kontrolka ABS-u ale ABS-y działają co może być temu powodem? druga sprawa wogle nie świeci mi kontrolka od komputera żarówki sprawdzone styki w liczniku dobre.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
tak.....to jest tylko czujnik( jesli czujesz ze dziala abs to wymienic musisz sam czujnik)

Bzdura! Jak przestanei działać jeden z czujników to automatycznie system ABS przestaje pracować. Bo jak by miał niby pracować poprawnie jak komputer nie wie czy koło już jest zablokowane czy jeszcze nie.

Przerabiam to u siebie drugi raz bo właśnie padł mi wymieniony rok temu czujnik, kontrolka świeci, a ABS nie działa. Diagnoza komputerowa, uszkodzony czujnik prawego koła.

Opublikowano
mnie też to zadziwiło bo skoro czujnik jest walnięty to nie powinien działać ABS a u mnie abs działa i kontrolka też hehe tyle że cały czas świeci i dlatego pytam dlaczego może po zresetowaniu kompa zgaśnie ale jak go zresetować
Opublikowano
Witam mam taki mały problemik a mianowicie świeci mi cały czas kontrolka ABS-u ale ABS-y działają co może być temu powodem? druga sprawa wogle nie świeci mi kontrolka od komputera żarówki sprawdzone styki w liczniku dobre.

Może masz jakieś zwarcie na zegarach z tyłu licznika.Jeżeli miałbyś uszkodzony jakiś element od ABS to wtedy napewno on nie będzie działał!

Opublikowano
co prawda licznik też mnie drażni bo nie działa mi sygnalizacja kompa a powinna a jak wypnę wtyczki w nim bo oczywiście czterysta razy go wyciągałem to problemy były z prędkościomierzem i wskaźnikiem paliwa teraz wszystko niby chodzi tylko brak tego wskaźnika kompa i cały czas świeci abs