Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, mogę was poprosić o pomoc przy podłączeniu instalacji haka w bmw e60 lci 13 pinowe.

Jeśli ktoś ma jakieś fotki albo wideo tak by było najlepiej.

Ogólnie chodzi mi o miejsca gdzie dokładnie się podpiąć.

Za każdą informacje dziękuję

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Schemat jest do haka elektrycznie składanego , ale podłączenia są takie same przy haku zdejmowanym ręcznie .

https://www.newtis.info/tisv2/a/de/e60-525d-lim_200804/wiring-functional-info/body/general-vehicle-electrical-system/trailer-towing/trailer-detection/klyracN

"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
Opublikowano
tam gdzie najbliżej znajdziesz po drodze.nie wiem jak u ciebie ,u mnie w e61 jest na tylnej ściance takie zbiorcze rozgałęzienie,mniej więcej po środku jest takie większe zgrubienie .trzeba rozwinąć izolację.
Opublikowano
typowe miejsca przyłączenia to tylna ścianka bagażnika w twoim też,tak jak w kombi.wejdż sobie w tis na magistralę can i tam znajdziesz ,że A6 to moduł przyczepy pod kołem zapasowym, i miejsce na przyłącze to X15013 I X15014 to właśnie tylna ścianka.
Opublikowano
Przecież w sedanie moduły też są pod kołem zapasowym,pod przekładką ze styropianu,musisz to wszystko wyjąć.
Opublikowano
Tak u mnie jest tam tylko x14068, były jakieś różnice w instalacji przed i po liftingu? Ja mam po liftingu 2009 rok
Opublikowano
jest to schemat całej magistrali do limuzyny,właśnie po lifcie.klikając na symbole złącz i modułów można zobaczyć ich lokalizację.
  • 3 lata później...
Opublikowano

Panowie, podane linki nie działają już, ktoś mogły podesłać screeny? Również się męczę z polift E60 i hakiem

mam oryginał moduł Siemens gdzie go podpiąć w tym bagażniku w końcu 🤔

IMG_5439.jpeg