Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć!

Czy katalizator może buczeć?

Gdzieś czytałem, że komuś buczy, a dla mnie to wydaje się abstrakcyjne.

Na zimnym silniku buczy mi coś spod maski, spalanie wtedy wariuje i nawet jak puszczę gaz to wskazówka stoi na tymczasowych 5l. Po jakimś kilometrze(max 1,5km) wszystko wraca do normy, nic nie buczy, wskazówka spalania reaguje normalnie. Podobnie jak podjadę kilometr, zgaszę auto, wejdę do sklepu na 10 minut i po ponownym odpaleniu jest normalnie.

Silnik bierze trochę oleju, ale nie jakoś tragicznie.

Nie ma błędów na desce.

Kod błędu przez OBD: 29F5

Opublikowano
myślę, że prawdziwym game changerem dla tego tematu mogłoby być nagranie filmiku najzwyklejszym smartfonem i wrzucenie go na youtube'a a następnie podlinkowanie go tutaj :D odpal telefon, otwórz maskę i obejdź maskę z każdej strony żeby wiedzieć skąd bardziej dźwięk się wydobywa :D
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Trochę czasu minęło, dalej sytuacja jest taka sama tylko spalanie jakby dłużej wariowało, już tak szybko nie wraca do normy.

Opublikowano
Moze byc odma chociaz dzwiek troche nie pasuje. Ale i tak sprawdz ja na wszelki wypadek. Odkrec korek oleju na wolnych zobacz jaka jest reakcja czy zasysa go, rzuca obrotami czy raczej malo rzuca itp.