Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam BMW E60 535D polift i mam problem z lokalizacją skąd dochodzi dziwny dźwiek takie jakby trzeszczenie, świszczenie proszę bardziej doświadczonych kolegów o pomoc w lokalizacji usterki co może wydawać taki dziwny dźwięk i czy jest to normalne czy któreś z urządzeń wymaga wymiany (alternator, pompa wspomagania bądź jakieś koło pasowe lub łożysko)? Załączam dwa filmy wraz z nagraniem samego dźwieku.

Nagranie dzwięku https://wrzucplik.pl/pokaz/2087126---g9an.html

Film 1

Film 2

Opublikowano
Nie wpadł bym podejrzewałem że pompa wspomagania dokonuje żywota, a w kwestii rolek opłaca się wymienić jedną czy lepiej wszystkie + napinacz i pasek i czy jest możliwość gdzieś kupna zestawu bo widziałem kiedyś takie coś do audi, wiecie może jeszcze jakiej firmy rolki szły na pierwszy montaż(SKF, Febi itp.) albo które z czystym sumieniem można montować i na pewno posłużą.
Opublikowano
Ja polecam zrobić wszystko i mieć spokój, chociaż napinacz można pominąć ale nie wiem czy jest sens. Rolki i napinacze kupuj INA taki był na pierwszy montaż. Ja wyjąłem orginalne rolki i napinacze i było napisane INA a pod spodem znaczek BMW.