Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Szukalem odpowiedzi na moje pytanie ale do końca nie znalazlem.

Moj temat wyglada nastepujaco:

E91 preLCI m47.

W Kombi w *. Trc znalazlem show_oel_level_stand i zmienilem na aktiv. Na zegarach pojawiła sie opcja, wiec odpalilem auto pojezdzilem z 10-15min, stanąłem w miejscu i na zapalonym silniku wlaczylem pomiar z zegarow. No i tak z 10min czekałem, ikona zegarka tylko caly czas sie kręciła... No i nic. Probowalem pare razy i bez sukcesu.

Byc moze za krotko jezdzilem?

Ale znalazlem tez gdzies na forum, ze ktoś zamiast sbow oel stand zmieniał linijkę

Motorsport z wer02 na wert 01...

Tylko nie wiem za co to odpowiada, zebym czegos nie popier...?

No chyba, ze przedlifcie nie ma takiej opcji?

Z gory dzieki za podpowiedź

Pozdrawiam

Opublikowano

No chciałem mieć podgląd do poziomu oleju z pozycji fotela :)... Chyba nic złego?... Wydawało mi soe ciekawą koncepcją..

Czyli myslisz, ze to tylko kwestia czasu?... A nie ustawień..., bo ten motorsport mnie zastanawia na wert 01

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

To nie masz w standardzie podglądu poziomu oleju manetką? Myślałem, że wszystkie e9x mają. No fakt, ciekawa opcja. Nie no po 25min to już powinieneś widzieć poziom. U mnie na postoju widać po 5-7min. Być może to nie tylko kwestia kodowania, a co to "motorsport" to nie wiem, bo mało się bawiłem NCSem. Ostrożnie, bo można sobie zaszkodzić.

E: widzisz, wystarczy chwile poszukać: https://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=70&t=305938

Opublikowano
To nie masz w standardzie podglądu poziomu oleju manetką? Myślałem, że wszystkie e9x mają. No fakt, ciekawa opcja. Nie no po 25min to już powinieneś widzieć poziom. U mnie na postoju widać po 5-7min. Być może to nie tylko kwestia kodowania, a co to "motorsport" to nie wiem, bo mało się bawiłem NCSem. Ostrożnie, bo można sobie zaszkodzić.

E: widzisz, wystarczy chwile poszukać: https://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=70&t=305938

Widziałem ten post z linku i właśnie on mnie wprowadził w błąd, bo nie wiem czy wystarczy zmienic samo show oel stand na aktiv czy trzeba tez ten motorsport na wert 01?

Ja zmieniłem tylko oel stand na aktiv i w BC mam ta funkcje, tylko zegarek mysli i myśli i nic z tego nie wynika.

A tak z ciekawosci jak macie ta funk je w standardzie to oprocz elektronicznego wskaźnika macie tez klasyczną szabelke do sprawdzania poziomu?

Przedlifty pewnie nie mają .

No tak formalnie to czujnik od spodu w misce jest...

Może jest ktoś kto przerabiał taki temat w przedlifcie i podzieli się wiedzą? :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

W linku jest też post do forum e90 i tam zmieniają też motorsport na wert01.

Nie mam klasycznego bagnetu poziomu oleju. A chciałbym.

Opublikowano
W linku jest też post do forum e90 i tam zmieniają też motorsport na wert01.

Nie mam klasycznego bagnetu poziomu oleju. A chciałbym.

A ja mam klasyczny bagnet, a chciałbym elektroniczny bajer:)

Mam mieszane uczucia co do motorsportu, bo mam pewne lęki, że po zmianie będzie problem z odpaleniem wozu...

Opublikowano
Przedlifty pewnie nie mają .

Może ktos mógł by zaprzeczyć albo potwierdzić że w e9x

przedliftowym da się lub nie?... Jakies doświadczenie w temacie?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wpisy od tego są w KOMBI oraz w CCC (jak ktoś ma) ale manipulowanie nimi nic nie dawało w M47 '06.
3A0jS9b.png