Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Zamówiłem właśnie do produkcji 630i ale naszły mnie wątpliwości co do konfiguracji. Nie wziąłem M pakietu i teraz zastanawiam się jak zderzak z przodu będzie wyglądał bo wszędzie sa tylko fotki i wizualizacje z pakietem. Czy ktoś z Was może widział fotkę wersji „normalnej”? Nie bardzo chciałbym dokładać 20 tysięcy do zderzaka ale jak mam pózniej przez trzy lata podchodzić do samochodu z boku aby nie oglądać przodu to wole jednak płacić co miesiąc pare złotych wiecej ;)
Opublikowano

Zdjęcia innych wersji znajdziesz tutaj:

https://www.bmw.com.cy/en/all-models/6-series/gran-turismo/2020/bmw-6-series-gran-turismo-models-equipment.html

https://www.bmw.de/de/neufahrzeuge/6er/granturismo/2020/bmw-6er-gran-turismo-modelle-ausstattungen.html

Co wybrać to ja nie doradzę :) to już kwestia indywidualna.

Ja wcześniej miałem auto z Luxury. 6GT wybrałem z mpakietem, tak trochę dla odmiany. Patrzę teraz tez za F40 i tam skłaniam się bardziej do wersji Luxury.

Niezależnie od wersji na pewno wybrałbym kierownice mpakietowa.

2015: Jatoba Brown F10 520d xdrive B47 (ex) | 2019: Bluestone G32 640i xDrive B58C | 2020: Melbourne Red F40 120i FWD B48 (ex) | 2025: Manhattan Green G05 40i xDrive B58N | https://www.instagram.com/gran.turismo.g32/ | https://www.instagram.com/red.bmw.f40/

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

Powiem tak, dupy nie urywa to ozderzakowanie M w 6GT.

Natomiast dostajesz w pakiecie nie tylko przedni zderzak. Poczytaj może warto.

sYkt3aU.png

Opublikowano
O dzięki Wam! Dużej różnicy faktycznie nie ma. Kierownica M to obligatoryjne wyposażenie ale reszta jest mi zbędna bo idę np w wentylowane komfortowe stołki. Niebieskie/czerwone zaciski tez przeżyje ;) a juz na pewno depresyjna czarna podsufitke :)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

mnie się podoba Luxury...

ale jeździ w okolicy biała M-ka i też nieźle wygląda...

zależy czy chcesz więcej komfortu czy "sportu" (celowo w cudzysłowiu)

ps. te zdjęcia chyba bez adaptacyjnego radaru...

Opublikowano
Na polskie drogi adaptacyjny tempomat się moim zdaniem nie nadaje. Miałem w 3GT i tylko się co chwila irytowałem, bo co mi ktoś wjechał z prawego pasa to sam hamował i znowu robił dziurę. W piątce jeździłem bez i było lepiej. Wersja luxury pomimo, że odpowiada mi wyposażenie, nie podoba mi się wizualnie więc odpada. Tak więc zostaje mocno dopasiony standard :8)
  • 2 lata później...
Opublikowano

Cześć wszystkim,

Pomału przymierzam się do zakupu G31 w wersji 530i lub 530d ale nie ukrywam że widziałem 6GT wyg lądowo i bagażnik zrobił na mnie duże wrażenie.

Moja druga połówka posiada 520dxdrive f11 ja x3 30d g01 . 520d pójdzie w dobre ręce, x3 zostanie dla żony bo 6cyl to już rzadkość za chwilę i mimo braku foteli komfortowych i wentylacji jest frajda z jazdy.

W grudniu chciałbym zamówić dla siebie 5 lub właśnie 6 GT . Wszytsko oczywiście zależy od rabatu jaki można uzyskać.

W konfiguratorze oczywiscie 6Gt jest droższa ale kilka rzeczy ma więcej niż 5 w standardzie no i samochód mimo wszystkich dziwnych opinii mi się podoba.

Mam prośbę o informację tu lub na prv jaki rabat teraz można otrzymać od dealera na nowy samochód.

Zakup planuje do końca roku. Zakup za gotówkę.

Czy mogę prosić kolegów o poradę gdzie mogę powalczyć i o jaki rabat.

Opublikowano

Polecam poszukać 6GT na rynku używanych aut. Utrata wartości tego modelu jest kolosalna, odsprzedaż raczej też ciężka,ale to genialny wóz i skoro Cię stać to za gotówkę wyrwiesz coś świeżego na wypasie.

Ja chciałem zamawiać g20 a przypadkiem trafiłem zagranicą 640i GT i to auto z niskim przebiegiem z premium selection kosztowało mnie mniej niż 3 do konfiguracji. Fakt ja mam 19r,ale warto było bo to mega fajne,niedocenione BMW. Trochę za duże na moje potrzeby,ale z drugiej strony nie jest to też samochód z którym ciężko się żyje zwłaszcza mając skrętną tylną oś.

Jeśli jednak zdecydujesz się konfigurować auto to zwróć uwagę na opcję,które wypadły przez restrykcje. 6gt musi mieć dociaganie drzwi,wentylowane fotele a i pneumatyka robi robotę.

Skoro już masz 3.0d na jednej turbinie to... Bierz znowu diesla tylko wariant 40d niezależnie czy to w 5 czy 6.