Skocz do zawartości

Problem z modułem kontroli oświetlenia i przepona (V8)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jak w temacie e32z 93 roku po zapaleniu swiatel mijania wywala komunikaty o niesprawnych WSZYSTKICH światłach w samochodzie - oczywiscie swiatla dzialaja normlanie - modul odpowiedzialny za kontrolowanie oswietlenia podmienialem na inny i klopot pozostawal.

2 sprawa:

- jakiej firmy kupic ta przepone i czy ktos po kolei krotko moze opisac jak ja wymienic.

Pozdrawiam frumowiczow :)

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D

Opublikowano

z tym modulem tobie nie pomoge ale czasami i u mnie tak sie dzieje ze wszystko dziala a cos wywala,a czasami cos nie dziala i cisza :lol: ,dziwne nie?co do przepony masz pewnie na mysli separatory,jest to plastikowa kopulka z tylu silnika przykrecona do niego na torxy!!!!!bardzo wazne zebys mial te klucze dobrej jakosci,bo jak go ukrecisz to kaplica a one tak jak ampuly lubia robic takie niespodzianki,musisz odkrecic zbiorniczek wyrownawczy i dostep bedzie nie najgorszy,jesli nie byla wymieniana (zobacz rok produkcji po wykreceniu)to wymien bo i tak padnie zaraz(guma parcieje z wiekiem a temperatury i gazy sprzyjaja temu zjawisku)

powodzenia

Opublikowano

Witam.

Może to zabrzmi głupio ale odepnij siłowniczki regulujące pozycją świateł - wyjmij po prostu wtyczki z nich i wtedy sprawdź co się dzieje. Ja miałem podobny problem i po odpięciu tych siłowników jest OK. Oczywiście lepszym rozwiązaniem byłaby ich wymiana na nowe :oops:

Co do membrany to jak pisał przedpiszca załatw sobie dobre toixy i przede wszystkim dobrze oczyść gniazda każdej śrubki jakimś WD-40 aby klucz dobrze wszedł. Jeśli zniszczysz śrubę to pozostaje ci przecinak i żabka :lol: Ja tak walczyłem - przyznaje się bez bicia :D

Pozdrówka

Krzysiek