Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jak auto? Sprawia radość? Bardzo dokuczają znoszenia przy wyższych prędkościach, nie dotarło się coś i nie znikły? Za 2 tygodnie odbieram auto, pierszwe bmw nie mogę się doczekać. Pozdrawiam

Jakie zimówki planujesz? Będę miał tą samą ohydną felgę

absolutnie wspaniałe auto do codziennego użytku , nie stabilność powyżej 160km/h nie znikła, ale do niej da się przyzwyczajać nie jadąc często powyżej 160 :P opony kupiłem Michelin alpin 6 , choć jakbym wybrał jeszcze raz to może bym kupił coś z RF może by coś pomogło na tą niestabilność powyżej 160 ? bo RF mają twarde ściany boczne, a jak zauważyłem ostatnio jak naciskam stopą oponę, to całe auto się kołysze , tego zjawiska nie mam w Tiguanie który ma jeszcze grubsze opony i jest bez RF !

• Odpowiedzi 725
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Za 5 tysi byly do wziecia 17stki z runflatami fabrycznie zlozone z czujnikami i homologacja bmw, w salonie bmw z faktura :)
Opublikowano
Za 5 tysi byly do wziecia 17stki z runflatami fabrycznie zlozone z czujnikami i homologacja bmw, w salonie bmw z faktura :)

Gdzie taka promocja ? Ja właśnie szukam zimówek 18" do nowego nabytku i rozmowa z ASO kręci się wokół 9 tys

Opublikowano

Inchape.

Co do 18 to takie ceny za te czarne mpak:

Jednolitych Pirelli w cenie 7500 zł brutto

Mieszanych Pirelli w cenie 7900 zł brutto

Sorki za śmiecenie w temacie.

Opublikowano
Generalnie opony zimowe powinny być miększe. Ciekawe jakie odczucia mają użytkownicy runflatów, gdzieś czytałem, że konstrukcja jest przystosowana na RF i felgi 18", ale ciekawe jak to w praktyce wygląda. Jak auto spisuje się w zakrętach, nie przechyla go zbyt mocno? a może to kwestia zawieszenia.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak auto spisuje się w zakrętach, nie przechyla go zbyt mocno?

ani trochę , pokonuje zakręty klejone jak rzep do asfaltu , właśnie na tym polega m.in. fun z jazdy BMW

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

3er bardzo sie zbliża z wyglądu do nowej 5er , ale tyłeczek 3er zostaje bez konkurencyjny :wink:

IMG-20200925-131525274.jpg

Opublikowano
Ale ta 5er wyglada na przedlifta w mpak. Zobacz sobie poliftowy tyłek serii 5. W nowej 5 grill jest tak samo połączony jak w 3er.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
faktycznie..masz rację Leeo :cool2: , to model przed liftem
Opublikowano
Turbina w 318i b48c ma nr 11 65 8662071 a w 330i 11 65 9845815.

Orientujesz się czym różnią się 20i i 30i, gdyż od dłuższego czasu nie jestem w stanie znaleźć odpowiedzi?

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
bmwstore.pl albo realoem.com i studiowanie różnic :)
Opublikowano
bmwstore.pl albo realoem.com i studiowanie różnic :)

Katalogi z nieznanych przyczyn nie były aktualizowane w 2020 r., więc nie ma tam 318

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Wiem, 18i można znaleźć tylko w BMW AOS. Ale kolega pytał o 20i vs 30i a takie chyba są dostępne wszędzie.
Opublikowano
Poprawiłem Ci fotki w pierwszym poście.

Ten BBCode z tego hostingu nie działa, trzeba niestety używać opcji "kopiuj adres obrazka" w przeglądarce a potem pisząc posta wstawić go pomiędzy znaczniki IMG.

Foty nadal nie działają:/

Opublikowano

dla osob ktore zastanawiaja sie nad kupnem silnika 318i...

odebralem ostatnio g20 318i, wczesniej jezdzilem e90 320d 184 konie, potem f30 316i z chipem na 220 koni, ale g20 318i 156koni wydaje sie zdecydowanie najdynamiczniejszym autem, wlasciwie wciaz pozostaje w szoku, auto z kazdych obrotow pieknie przyspiesza.. polecam!!!!

Opublikowano
Czy udało się ubezpieczyć auto w okolicach 3% ? Dopytam także, jak długi jest okres o momentu produkcji do dnia odbioru w kraju ?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

@Crysis zrobię nową sesję jak go umyję :8)

@mich4el no ba, bo to brat bliźniak 330i , tylko słabszą turbinę ma :wink:

@AX77 u mnie było 3,4 % :(

Opublikowano
Czy udało się ubezpieczyć auto w okolicach 3% ? Dopytam także, jak długi jest okres o momentu produkcji do dnia odbioru w kraju ?

Mi się udało za 2,5% pakiet dealera z generali. Jak chcesz to dam Ci kontakt.

Ja odbieram swoją 318i w piątek, zobaczymy czy krakus ma rację :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ja odbieram swoją 318i w piątek, zobaczymy czy krakus ma rację :)

Gratuluję Leeo..a tak naprawdę małżonce :D :cool2: będzie Pani zadowolona :wink: czekam na fotki nabytku

Opublikowano
Business Edtion w rosyjskim wydaniu, pokazana jest też nowa deska rozdzielcza w 318i

Są inne zegary, czy są jakieś inne zmiany w wyglądzie deski?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
za nie długo będziemy info. z pierwszej ręki od Leeo .. i po polsku :)