Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ja mu tak doradziłem.

Ale po twoim wpisie dokładniej obejrzałem zdjęcia z Aliexpress , zdjęcia wstawione przez osoby , które dokonały zakupu.

I mogę teraz stwierdzić , że należało wypiąć wtyczkę od oświetlenia na nogi z przodu, wpiąć przewód od nowego zestawu , do krótszej części nowego przewodu wpiąć wypięty stary przewód , natomiast tą dłuższą część nowego przewodu poprowadzić do słupka B.

Czyli wychodzi na to ,że jest to opcja Plug&Play

Sory lak1990, moje niedopatrzenie.

• Członkowie klubu
Opublikowano

Tak też się i mi wydaje.

Jak się nie trafi nic oryginalnego na allegro, to kupię ten zestaw.

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

Opublikowano
No szło plug&play ale co tam. Zrobiłem tak jak pierwotnie radził burza i też poszło. A paczka z Ali zawierała okablowanie długie na 2 metry i Y-adapterem na końcu do podświetlenia stóp. A ja uciąłem końcowe i na szybko-załączki :P działa :D
Opublikowano

No to nie będziesz mógł zmieniać. TE zestawy z alliexpress to tylko diody z zaślepką + światłowód. Z resztą ori BMW to samo.

Diody mają możliwość świecenia w dwóch kolorach, w zależności na jakiej linii dostaną sygnał. A na odpowiedniej lini sygnał jest już emitowany przez instalacje pojazdu, którą kierujesz z poziomu idrive. Skoro nie masz możliwości zmiany koloru oświetlenia ambient w aucie to siła rzeczy na słupkach też nie będziesz miał i będzie Ci to świecić na pomarańczowo (bądź jak pomylisz kabelki to na biało a reszta auta na pomarańczowo). Chyba, że przebudujesz połączenie światłowodów od słupków z ori wiązką i w tym miejscu wepniesz przełącznik mechaniczny, którym będziesz sterował.

• 2 tygodnie później...
  • Członkowie klubu
Opublikowano

Nie chce mi się dłużej czekać ;) zamówiłem chiński zamiennik z gotowym przewodem P&P ;)

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

Opublikowano

Nie chce mi się dłużej czekać ;) zamówiłem chiński zamiennik z gotowym przewodem P&P ;)

I dobrze xD bardzo dobrze wygląda i cieszy oko nocą

• Członkowie klubu
Opublikowano

Założone, świecą idealnie.

Gotowy kabelek do wpięcia w kostkę oświetlenia nóg, długość prawidlowa, przewody w oplocie, nie trzeba nic kombinować. Wzorowy gotowiec :cool2:

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
Założone, świecą idealnie.

Gotowy kabelek do wpięcia w kostkę oświetlenia nóg, długość prawidlowa, przewody w oplocie, nie trzeba nic kombinować. Wzorowy gotowiec :cool2:

Jeśli nie mam oświetlenia nóg, to będą kable od oświetlenia nóg do wpięcia, czy raczej na to nie mam co liczyć i będzie trzeba dołożyć, lub wpiąć te nowe lampki pod oświetlenie przycisków drzwi?

• Członkowie klubu
Opublikowano
Może nie być, ale zapytaj kolegę Burza, może po VIN Ci sprawdzi jeśli się da?

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Cześć, witajcie.

Mam pytanie do kolegów którzy zamawiali zaślepki z kablami w Chinach.

Pisaliście ze przyszło z długimi kablami, a na fotkach w podlinkowanej aukcji (wkleję link ponownie) kabelki są krótkie, nie ma nic o adapterów Y. W innej aukcji za 2 razy wyższa cenę są na zdjęciu dodatkowe przewody. Chciałem zamówić to co już jest sprawdzone ;)

65,05 zł 87% zniżki | Wnętrze samochodu ambient LED b-filar światło boczne poduszka powietrzna doposażenie lampa atmosfera dla 3 serii F30 F31 F34 F35 4 seria F32 F33 F36

https://a.aliexpress.com/_vMNiyH

To wklejaliscie wyżej

• Członkowie klubu
Opublikowano
NIe rozumiem. To, co linkujesz, ma potrzebne przewody na zdjęciach.

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Cześć, witajcie.

Mam pytanie do kolegów którzy zamawiali zaślepki z kablami w Chinach.

Pisaliście ze przyszło z długimi kablami, a na fotkach w podlinkowanej aukcji (wkleję link ponownie) kabelki są krótkie, nie ma nic o adapterów Y. W innej aukcji za 2 razy wyższa cenę są na zdjęciu dodatkowe przewody. Chciałem zamówić to co już jest sprawdzone ;)

65,05 zł 87% zniżki | Wnętrze samochodu ambient LED b-filar światło boczne poduszka powietrzna doposażenie lampa atmosfera dla 3 serii F30 F31 F34 F35 4 seria F32 F33 F36

https://a.aliexpress.com/_vMNiyH

To wklejaliscie wyżej

Wejdź w opis produktu

Jest tam zdjęcie z parą długich przewód.

Opublikowano

Dziękuję, zamówione.

Burza - człowiek się uczy całe życie, nie zauważyłem tego :)

Teraz czekać aż przyjdzie.

Jeszcze tylko zapytam. To się wpina w lampkę nad nogami pasażera, czy w lampkę cupholdera ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Moim zdaniem , wczepiasz się w lampkę pod schowkiem pasażera....
  • Członkowie klubu
Opublikowano
Masz rozgałęzienie do wtyczek lampek nad nogami, z jednej strony kierowcy, z drugiej pasażera.

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

Opublikowano
Dobra, już wiem wszystko. Do tej pory nie zauważyłem ze lampki nad nogami świecą się na pomarańczowo, myślałem ze zaswiecają się tylko przy otwieraniu drzwi j włączaniu światła :)